header image

Fractional CO2 Laser

Καλέστε στο 210 9011095
ή Κλείστε ραντεβού

Η πολύ βαριά ακμή έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν βαθύτερες κύστες και φλύκταινες, οι οποίες εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά, οδηγούν στη δημιουργία ουλών.  Αυτές οι ουλές της ακμής μπορεί να σημαδέψουν το πρόσωπο, για όλη τη ζωή του ατόμου.
Οι ουλές ακμής προκαλούνται από την αύξηση ή την απώλεια δερματικού ιστού, και μπορεί να εντοπίζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στους ώμους, στο στήθος και στην πλάτη.

Βασικές αρχές για την πρόληψη της εμφάνισης των ουλών ακμής

Τα άτομα που έχουν ακμή, προκειμένου να αποφύγουν την εμφάνιση ουλών, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία τόσο στην έγκαιρη αντιμετώπιση της με τις πιο εξελιγμένες και εξατομικευμένες μεθόδους, όσο και να αποφεύγουν να αγγίζουν τα σημεία που εμφανίζουν βλάβες ακμής, και συγκεκριμένα να μην ασκούν δακτυλική πίεση στο σημείο που έχει υποστεί βλάβη το δέρμα.

Με την έγκαιρη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση της ακμής, μειώνεται ή εξαλείφεται η πιθανότητα σχηματισμού ουλών, ενώ εάν το άτομο αποφεύγει τη δακτυλική επαφή στα σημεία των βλαβών της ακμής, εμποδίζεται και η εξάπλωση των βλαβών και η διόγκωση αυτών που ήδη υπάρχουν.

Μέθοδοι αντιμετώπισης των ουλών ακμής και πως δρούν

Οι ουλές ακμής ανάλογα με τη μορφή τους, αντιμετωπίζονται με διαφορετική μέθοδο ή με συνδυασμό μεθόδων, οι οποίες επιλέγονται μετά από κλινική αξιολόγηση του κάθε περιστατικού.

Στο bionome health club οι μέθοδοι που εφαρμόζουμε είναι: 

  • Peeling σταδιακής χημικής αναδόμησης
  • Ecopeel Dermabration
  • Fractional CO2 Laser
  • Diode Laser Ακμής

Ο στόχος όλων των μεθόδων που εφαρμόζουμε είναι διττός. Από τη μία πλευρά αποσκοπούν στη διάλυση των ινωδών δεσμίδων που αναγκάζουν το δέρμα να πτυχώνεται σχηματίζοντας ουλές ακμής. Από την άλλη πλευρά ενεργοποιούν την παραγωγή εκείνων των πρωτεϊνών του δέρματος που συμβάλλουν στην ανάπλασή του, όπως είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη.
Το κολλαγόνο είναι το πιο άφθονο συστατικό του δερματικού συνδετικού ιστού, και προκαλώντας την αύξηση του, εξασφαλίζουμε άμεσο και ορατό αποτέλεσμα ως προς τη βελτίωση των ουλών.

Επίσης όλες οι προαναφερόμενες μέθοδοι είναι μη επεμβατικές και έχουν στόχο την ενεργοποίηση της βιολογικής διαδικασίας του δέρματος μέσω της οποίας αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, προκαλώντας νεοκολλαγογένεση.
Διαφέρουν όμως μεταξύ τους, ως προς τον τρόπο δράσης τους και για αυτό είναι πολύ σημαντική η κλινική αξιολόγηση του κάθε περιστατικού και η σωστή επιλογή της κάθε θεραπείας.

 

Fractional Laser CO2 - Η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των ουλών

To Fractional Laser CO2 αποτελεί την κορυφαία λύση στην κλασματική  αναδόμηση της επιδερμίδας προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Η εξελιγμένη τεχνολογία του Fractional Laser CO2 η οποία έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την ανάπλαση του δέρματος, σαρώνει την επιδερμίδα, προκαλεί εξάχνωση και αποφλοίωση σε καθορισμένες μικροσκοπικές ζώνες της επιδερμίδας, αφήνοντας ανέπαφες τις ενδιάμεσες ζώνες. Αυτή η διαδικασία προσφέρει το πλεονέκτημα μιας πιο ενισχυμένης διαδικασίας επούλωσης του δέρματος και ενδείκνυται για περιστατικά που έχουμε βαθιές και χρόνιες ουλές ακμής, καθώς οι ενδιάμεσες ζώνες που αφήνονται ανέπαφες, χρησιμεύουν ως δεξαμενές ανέπαφων θυλάκων από τους οποίους ξεκινά και υποβοηθείται η επούλωση.

Το Fractional Laser CO2, έχει τη δυνατότητα να στοχεύει το 25 έως 35% της επιφάνειας του δέρματος, αφήνοντας το υπόλοιπο 75 με 65% διαθέσιμο να επουλώσει γρήγορα την περιοχή στην οποία έγινε η θεραπεία. Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής του Fractional Laser CO2, κάνει τις θεραπείες ασφαλείς όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια.

Η θεραπεία με Fractional Laser CO2 διεγείρει την φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, η οποία αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντάς το φρέσκο, λαμπερό και υγιές.
Η δυνατότητα της εξατομίκευσης της θεραπείας με βάση τις ανάγκες του κάθε περιστατικού είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας.


Diode Laser

Το σύστημα Diode Laser εφαρμόζεται για τη θεραπεία των ήπιων ατροφικών ουλών ακμής. Το συγκεκριμένο Laser δεν αποφλοιώνει την επιδερμίδα και στοχεύει τους ιστούς του δέρματος που περιέχουν νερό.
Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανισμός δράσης του Diode Laser συνίσταται στην αύξηση της θερμοκρασίας του νερού που περιβάλλει το σμηγματογόνο αδένα. Αυτό οδηγεί σε συρρίκνωση του αδένα με επακόλουθο τη μειωμένη παραγωγή σμήγματος.
Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά 3-4 εβδομάδες.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται

Το δέρμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, αλλά κλινικές μελέτες έδειξαν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, τα μέγιστα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί με 3 έως 5 συνεδρίες, οι οποίες συνήθως απέχουν μεταξύ τους 3 έως 4 εβδομάδες. Οι συνεδρίες διαρκούν περίπου 45 λεπτά.

Ποια η αίσθηση κατά την εφαρμογή

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής διοχετεύεται ψυχρός αέρας στην υπό θεραπεία περιοχή ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανή ενόχληση και για αυτό δεν κρίνεται απαραίτητη ή χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας.
Αμέσως μετά τη θεραπεία το δέρμα είναι ελαφρά κόκκινο και με αίσθημα καύσου παρόμοιο με αυτό του ελαφρού εγκαύματος μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο, που όμως υποχωρεί μετά από περίπου μία ώρα.

Σε όλο αυτό το διάστημα των θεραπειών επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες, με μεγάλη προσοχή όμως στην έκθεση στον ήλιο. Η κατάλληλη χρονική περίοδος για τις θεραπείες είναι όταν η ηλιοφάνεια είναι σε χαμηλά επίπεδα (ιδανικά τους χειμερινούς μήνες).

Αποτελέσματα

Μπορείτε να περιμένετε δύο επίπεδα αποτελεσμάτων, τα άμεσα και τα προοδευτικά.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 1ης θεραπείας, το δέρμα σας θα είναι πιο λείο και με καλύτερο τόνο.
Η βελτίωση του δέρματος θα συνεχίζεται και θα είναι θεαματική με τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα στους τρεις με έξι επόμενους μήνες, καθώς οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την ανάπλαση.

Αποτελεσματικότητα + Ασφάλεια

Το Fractional Laser CO2  συνδυάζει αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και άνεση, συντελώντας στην αισθητική αποκατάσταση του δέρματος των ασθενών με θεαματικά αποτελέσματα και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.
Ακόμα και δύσκολες ουλές ακμής που κάποτε ήταν αδύνατο να βελτιωθούν, μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά με τη χρήση αυτής της επαναστατικής τεχνολογίας.

 

Links and Contacts
210 90 11 095 - 210 90 20 854
Λ. Κύπρου 67 - Αργυρούπολη
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00