Διεσταλμένοι Πόροι

Οι διεσταλμένοι πόροι είναι μια ενοχλητική και δυσάρεστη κατάσταση του δέρματος, η οποία τις περισσότερες φορές σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα λιπαρότητας.
Το σμήγμα που παγιδεύεται στους διεσταλμένους πόρους  μπορεί να είναι ορατό ως "μαύρο στίγμα" ή μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή, προκαλώντας φαγέσωρες ή ακόμα και κύστες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργική επέμβαση.
Για την αποφυγή λοιπόν όλων των παραπάνω δυσάρεστων καταστάσεων, έχουν αναπτυχθεί ειδικές θεραπείες κατά των διεσταλμένων πόρων του δέρματος. Ποιά όμως θεραπεία είναι η καταλληλότερη για την δική σας περίπτωση;
Στο bionome health club, η επιστημονική μας ομάδα θα σας προτείνει την πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία μέσα από μια σειρά αποτελεσματικών θεραπειών με κορυφαίες τεχνολογίες και εξειδικευμένα πρωτόκολλα όπως Lumecca Laser, Venus Nanofractional RF, Pristine Diamond Therapy, Pore Minimizing Treatment, η οποία σε συνδυασμό με έναν βαθύ δερματολογικό καθαρισμό στην περιοχή του δέρματος, θα σας απαλλάξει οριστικά από την δυσάρεστη εικόνα των διεσταλμένων πόρων.

Τι είναι οι Διεσταλμένοι Πόροι;

Οι πόροι είναι τα μικρά «ανοίγματα» της επιδερμίδας και χρησιμεύουν σαν μια διέξοδο προς την επιφάνεια του δέρματος από τα οποία εξέρχεται η τρίχα, το σμήγμα, ο ιδρώτας και τα κερατινοκύτταρα.  Δίχως τους πόρους θα δυσχεραίνονταν η λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του σώματος. Θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε και ως αγωγούς τους δέρματος μέσω των οποίων απομακρύνονται οι βλαβερές τοξίνες, ρυθμίζεται η θερμοκρασία και ενυδατώνεται η επιδερμίδα.
Οι ανοιχτοί ή διεσταλμένοι πόροι, που εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή της μύτης, στα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι, είναι περισσότερο ορατοί και σε πολλές περιπτώσεις  ενοχλητικοί και αντιαισθητικοί. Παρατηρούνται στα λιπαρά ή γηρασμένα δέρματα και μπορεί να φράξουν με ρύπους, νεκρά κύτταρα και σμήγμα, οδηγώντας σε εμφάνιση φλεγμονής.
Το φαινόμενο παρατηρείται σε άνδρες  που κατά κύριο λόγο έχουν μεγαλύτερους πόρους από τις γυναίκες, αλλά και σε γυναίκες με πολύ λιπαρό δέρμα ή με ορμονικές αλλαγές λόγω εμμήνου ρύσεως, εγκυμοσύνης ή εμμηνόπαυσης.

Τι Προκαλεί & πως δημιουργούνται οι Διεσταλμένοι Πόροι;

Λιπαρή επιδερμίδα, ηλικία, φύλο και κληρονομικοί παράγοντες είναι οι αιτίες για τους διεσταλμένους πόρους. Όλα ξεκινούν από το σμήγμα, ένα σύνθετο μείγμα λιπιδίων που εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες, συνδυάζεται με τον ιδρώτα στην επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας το υδρολιπιδικό φιλμ με στόχο την προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση.
Στις λιπαρές επιδερμίδες, είναι έντονα εμφανείς, επειδή σμήγμα και ρύποι συσσωρεύονται και οι πόροι διαστέλλονται.
Επιπλέον, το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει διαστολή στους πόρους του δέρματος, ειδικά όταν δεν καθαρίζεται σωστά. Μπορεί επίσης να εισχωρήσει εντός των πόρων και να τους κάνει ακόμη πιο ορατούς. Γενικά, η μη σωστή χρήση καλλυντικών ή τα ακατάλληλα καλλυντικά είναι ένας παράγοντας  εμφάνισης διεσταλμένων πόρων.
Το πέρασμα του χρόνου και η έκθεση στον ήλιο  συμβάλλουν  στο να γίνονται έντονα ορατοί οι πόροι της επιδερμίδας. Η παραγωγή σμήγματος μπορεί να μειώνεται σταδιακά όμως τα τοιχώματα των πόρων παραμένουν χαλαρά, με αποτέλεσμα να φαίνονται διεσταλμένοι.
Επιπλέον, οι φθίνοντες ρυθμοί του κυτταρικού μεταβολισμού, που συνοδεύουν τη βιολογική γήρανση, συντελούν στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και οι πόροι φράζουν ακόμη περισσότερο. Ενώ η μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης εξαιτίας της ορμονικής γήρανσης συμβάλλει και αυτή στο να παραμένουν χαλαροί και έντονα ορατοί.

Ποια θεραπεία είναι η κατάλληλη για σας;

Στο Bionome Health Club, εξακολουθούμε να πρωτοπορούμε και είμαστε οι μοναδικοί στην Ελλάδα που εφαρμόζουμε το Laser Lumecca , το πιο αποτελεσματικό laser παγκοσμίως στην σμίκρυνση των διεσταλμένων πόρων, αφαίρεση των δυσχρωμιών και ανάπλαση του δέρματος.
Με την βοήθεια της σύγχρονης  τεχνολογίας,  έχουμε πλέον  τη δυνατότητα με το laser Lumecca, να επαναδιαμορφώσουμε την εικόνα του δέρματός σας και να ελαχιστοποιήσουμε την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων. Θεωρείται η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν όμορφη και καθαρή επιδερμίδα με εντυπωσιακά μικρότερους πόρους.
Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική, μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία σμίκρυνσης διεσταλμένων πόρων που  ενισχύει την ολική ανάπλαση του δέρματος και συμβάλλει  στην νεανική και υγιή σας εμφάνιση.
Το Laser Lumecca εκπέμπει το πιο ισχυρό παλμικό φως, διαχέοντας το σε διαφορετικά μήκη κύματος  και  επιτυγχάνει ομοιογενή διάχυση της ενέργειας για τη θεραπεία διεσταλμένων πόρων, μελαγχρωματικών και αγγειακών βλαβών του δέρματος, χωρίς παρενέργειες και χρόνο αποθεραπείας.
To Lumecca, χάρη στον πρωτοποριακό τρόπο δράσης του και τα χαρακτηριστικά του έχει τα πιο εντυπωσιακά και ταχύτατα αποτελέσματα σε σχέση με άλλες θεραπείες LASER.  Δύο θεραπείες με μεσοδιάστημα ενός μήνα, αρκούν για να δώσουν το τελικό αποτέλεσμα!

Το Venus Viva Νanofractional RF είναι η πλέον προηγμένη τεχνολογία για τη θεραπεία αρκετών δερματικών παθήσεων, μεταξύ των οποίων και οι διεσταλμένοι πόροι. Η θεραπεία με Venus Viva™ είναι μια ασφαλής θεραπεία για όλους τους τύπους δέρματος. Το Venus Viva™ χρησιμοποιεί συνδυαστικά την επαναστατική τεχνολογία της Νάνο-Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας και της τεχνολογίας SmartScan και προσφέρει εστιασμένη βιοδιέγερση των ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με απόλυτα ασφαλή τρόπο.
Αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που έχει στα χέρια της η σύγχρονη ιατρική αισθητική και μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε λίγο χρόνο και χωρίς καθόλου πόνο και παρενέργειες.
Θα δείτε το δέρμα σας να αλλάζει θεαματικά όψη από την πρώτη μόλις συνεδρία, και θα αποκαλύψετε τη φυσική ομορφιά του προσώπου σας!
Στην Αμερική η συγκεκριμένη θεραπεία είναι η αγαπημένη θεραπεία των star του Hollywood γνωστή ως “ΤΗΕ ANGELS LIFT.
Η συνεδρία για τους διεσταλμένους πόρους διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες. Αμέσως μετά το τέλος της εφαρμογής, η επιδερμίδα αποκτά κάποια ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί σε 2-3 ώρες.
Η βελτίωση στους πόρους, στον χρωματικό τόνο και την υφή της επιδερμίδας, είναι άμεσα ορατή. Μετά την θεραπεία, το δέρμα πρέπει να ενυδατώνεται και να προστατεύεται από αντηλιακό (> SPF 35).

Το εξειδικευμένο αυτό  πρωτόκολλο θεραπείας που έχουμε σχεδιάσει αποκλειστικά στο bionome health club  είναι μια αποτελεσματική θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος, μείωσης των ανοιχτών πόρων και βελτίωσης των μικρο ατελειών της επιδερμίδας.
To ολοκληρωμένο πρωτόκολλο της θεραπείας αποτελείται από τα εξής 6 στάδια:

  • Αρχικά προηγείται πολύ καλός καθαρισμός της περιοχής του προσώπου ή του σώματος όπου πρόκειται να γίνει η θεραπεία, με ειδικό καθαριστικό της Medik8 (Surface Radiance Cleanse)
  • Στη συνέχεια ακολουθεί ένα είδος μηχανικού Peeling με τη βοήθεια του Pristine Diamond.

Το Pristine Diamond είναι το πλέον εξελιγμένο σύστημα μικροδερμοαπόξεσης για εφαρμογή στο πρόσωπο ή το σώμα. Με την χρήση γνήσιων κεφαλών από πραγματικό διαμάντι κοπής laser, το Pristine απολεπίζει ήπια  τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, χωρίς ίχνος τραυματισμού, παρασύροντας ταυτόχρονα ρύπους και σμήγμα. Παράλληλα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης , βελτιώνοντας  την επιφανειακή κυκλοφορία του αίματος.
Στο στάδιο αυτό, εφαρμόζεται ένα κοκτέιλ Peeling νέας γενιάς βραδείας αποδέσμευσης με βασικό συστατικό το Μανδελικό οξύ. Το Μανδελικό οξύ διασπά τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν. Με αυτό τον τρόπο αποσυμφορούνται οι πόροι και αναζωογονείται η επιφάνεια του δέρματος.  Πρόκειται για  peeling με ήπια απολεπιστική δράση το οποίο συνεχίζει να ενεργοποιεί το δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Ακολουθεί η εφαρμογή ορού με σύμπλεγμα Υαλουρονικού Oξέως και βιταμινών ώστε να επιτευχθεί  ενυδάτωση, θρέψη, λάμψη και αναζωογόνηση στο δέρμα.
  • Στη συνέχεια ακολουθεί η βραβευμένη Φωτοθεραπεία Dermalux με το κατάλληλο πρωτόκολλο για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας. Η Φωτοθεραπεία Dermalux προάγει την ανάπλαση στο δέρμα, έχει αντιβακτηριακή δράση ενώ ταυτόχρονα δρα καταπραϋντικά μειώνοντας φλεγμονές και ερυθρότητα.
  • Τέλος γίνεται εφαρμογή ειδικής μάσκας αποθεραπείας Purifying Chatcoal Mask για απομάκρυνση περισσότερου σμήγματος και σμίκρυνση των διεσταλμένων πόρων.

Η ολοκληρωμένη συνεδρία  για ένα Advanced  Pore Refining Protocol διαρκεί 60΄.

Ο αριθμός των συνεδριών  καθορίζεται μετά από προσεκτική και εμπεριστατωμένη εξέταση των περιοχών του δέρματος με τους διεσταλμένους πόρους. Υπάρχουν περιπτώσεις που μία συνεδρία είναι αρκετή και άλλες που απαιτούν έως 4 συνεδρίες  με μεσοδιάστημα 15 ημερών.

Είναι μια ΝΕΑ επαναστατική θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος και μείωσης των ανοιχτών πόρων. Σε αυτή τη συνδυαστική θεραπεία χρησιμοποιούνται στοχευμένες δραστικές ουσίες.
Η θεραπεία Pore Minimizing Treatment, συνδυάζει το ενζυμικό Superfacial Peel της εταιρείας Medik8 και την τεχνική του Microneedling  χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως Υαλουρονικό Οξύ, ενυδατικό ορό hydrate Β5, και βιταμίνες.
Το ενζυμικό Superfacial Peel έχει στόχο την σμίκρυνση των διεσταλμένων πόρων, την λείανση των ρυτίδων και των ουλών του δέρματος αλλά και την ενεργοποίηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης για βαθιά ανανέωση και λάμψη της επιδερμίδας.
To Superfacial Peel της εταιρείας Medik8 είναι ένα ειδικά επιλεγμένο μείγμα οκτώ δραστικών συστατικών που έχουν επιλεγεί για την ισχύ τους και ταυτόχρονα τους ήπιους μηχανισμούς δράσης τους. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά χημικά peelings που προκαλούν έντονη απολέπιση του δέρματος το Superfacial ™ Peel περιέχει παπαΐνη, ένα φυσικό παράγωγο ένζυμο που απορροφά τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα του δέρματος τα οποία είναι υπεύθυνα στην εμφάνιση μιας θαμπής επιδερμίδας.
Η ενζυματική δράση του διασφαλίζει ότι το δέρμα παραμένει λαμπερό χωρίς απολέπιση και ελάχιστο ερύθημα, εξασφαλίζοντας μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.
Το Microneedling έχει στόχο τη διοχέτευση ενυδατικών ουσιών και βιταμινών στο δέρμα και τη λείανση των ανοιχτών πόρων μέσω του μικροτραυματισμού που προκαλεί. O συνδυασμός των δύο θεραπειών μαζί στην ίδια συνεδρία, μας δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην σμίκρυνση πόρων αλλά και των λεπτών γραμμών.
Ο αριθμός των συνεδριών εξατομικεύεται και εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος του κάθε ατόμου. Για πιο ισχυρά αποτελέσματα, προτείνουμε ένα πρόγραμμα 4 συνεδριών με μεσοδιάστημα 15 ημερών.

Bionome Health Club
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Bionome Health Club

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 9011095 - 210 9020854 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP