Μεσοθεραπεία Microneedling Skinpen

Η μεσοθεραπεία προσώπου με την τεχνική Microneedling  Skinpen είναι μια μέθοδος  μεσοθεραπείας με το πλέον καινοτόμο σύστημα microneedling, η οποία ενεργοποιεί τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το Skinpen αποτελεί τη νέα γενιά στον βελονισμό (needling) του δέρματος. Αξιοποιώντας την τεχνική της απόλυτα ελεγχόμενης άμεσης διαδερμίας, επιφέρει μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση του προσώπου σας με την διάρκεια των αποτελεσμάτων του να εντυπωσιάζει. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή θεραπεία που συμβάλλει στην επανόρθωση των ουλών και των  ρυτίδων του προσώπου, καθώς στοχεύει απευθείας στα προβληματικά σημεία, με τρόπο ανώδυνο.

Μεσοθεραπεία Microneedling Skinpen | Πώς εφαρμόζεται;

 Η μεσοθεραπεία microneedling με Skinpen είναι μία τεχνική άμεσης εισαγωγής βιοδραστικών ουσιών (Υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πεπτίδια και αντιοξειδωτικούς παράγοντες) στο μεσαίο στρώμα του δέρματος  το χόριο, όπου υπάρχουν οι ινοβλάστες, που συνθέτουν ίνες κολλαγόνου, ελαστικές και δικτυωτές ίνες.
Το Skinpen είναι μια συσκευή που έχει το μέγεθος και το σχήμα ενός χοντρού στυλό και έχει στην άκρη του δώδεκα λεπτές βελόνες που διαπερνούν το δέρμα ως εκατό φορές ανά δευτερόλεπτο, προκαλώντας πολλαπλούς μικρονυγμούς στην επιδερμίδα φτάνοντας μέχρι το χόριο.
Η παλμική επαναλαμβανόμενη κίνηση επιτυγχάνει διείσδυση των δραστικών ουσιών. Οι βελόνες του Skinpen μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα σε βάθος 1 έως 2 χιλιοστά, με το βάθος διείσδυσης της θεραπείας να ρυθμίζεται σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος και ανάλογα με τις ανάγκες του περιστατικού που θεραπεύουμε.
Παράλληλα, ο μηχανισμός άμυνας του δέρματος αντιλαμβάνεται τη διαδικασία αυτή ως τραυματισμό και αμέσως διεγείρει διεργασίες επούλωσης που οδηγούν σε φυσική παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.  Έτσι επιτυγχάνεται μείωση των επιφανειακών ρυτίδων και σύσφιξη του δέρματος.
Η θεραπεία αποκαθιστά τις βλάβες του χρόνου, βασιζόμενη σε μία φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού σε εξωτερικά ερεθίσματα και μικροτραυματισμούς μέσω του μηχανισμού επούλωσης.

Μεσοθεραπεία Microneedling Skinpen | Αποτελέσματα

Η μεσοθεραπεία προσώπου microneedling  με εφαρμογή της τεχνολογίας Skinpen προκαλεί φυσική κολλαγονογένεση και ανάπλαση του προσώπου χωρίς νυστέρι. Το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα, λάμψη και ενυδατώνεται σε βάθος, ανώδυνα και με φυσικό τρόπο. Η θεραπεία εξασφαλίζει επίσης, άμεσα τη βελτίωση ρυτίδων και λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα και τα μάτια, ενώ βοηθάει στην αντιμετώπιση ουλών.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι τα εξής:

 • Βαθιά ενυδάτωση
 • Βελτίωση των ρυτίδων, εξάλειψη των λεπτών γραμμών και πρόληψη της εμφάνισης τους
 • Βελτίωση των μαύρων κύκλων και ρυτίδων στην περιοχή των ματιών
 • Βελτίωση των ουλών ακμής και των δυσχρωμιών του δέρματος
 • Βελτίωση της λειτουργίας των κυττάρων του δέρματος
 • Ήπια σύσφιξη του δέρματος του προσώπου με την χρήση ειδικών διαλυμάτων σύσφιξης
 • Ενεργοποίηση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Φρεσκάδα και υγιή όψη στο δέρμα 

Με την τεχνολογία Skinpen μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σημάδια του δέρματος που σας προσθέτουν χρόνια, χρησιμοποιώντας το κολλαγόνο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό σας.

Μεσοθεραπεία Microneedling Skinpen | Συχνές Ερωτήσεις

 • Σε πρωτοκόλλα θεραπειών αντιγήρανσης αλλά και στην διόρθωση ήδη σχηματισμένων ρυτίδων χρησιμοποιώντας κυρίως στοιχεία όπως Υαλουρονικό, Vitamin C, Ρετινόλη, Πεπτίδια, DMAE
 • Σε θεραπεία ουλών ακμής αλλά και στην ακμή, με ειδικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται κατά βάση με ιδικό μίγμα ρετινόλης
 • Σε θαμπό και λιπαρό δέρμα
 • Σε πρωτόκολλο θεραπείας δυσχρωμιών και μελάσματος χρησιμοποιώντας γλουταθειόνη, Vit C και Υαλουρονικό
 • Σε θεραπεία βελτίωσης της υφής του δέρματος και σμίκρυνσης των διεσταλμένων  πόρων

Οι συνεδρίες που απαιτούνται εξαρτώνται πάντα από την κατάσταση του δέρματος και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Εάν πρόκειται για μια θεραπεία ενυδάτωσης και λάμψης, τότε μια συνεδρία μεσοθεραπείας  micro needling με Skinpen είναι αρκετή  για ένα λαμπερό πρόσωπο.
Σε περίπτωση που το περιστατικό απαιτεί  πρωτόκολλο αντιγήρανσης  ή διόρθωσης  ρυτίδων ή ουλών ακμής τότε προτείνουμε ένα πρόγραμμα 4-6 συνεδρίες  με επανάληψη ανά 10  ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε θεραπεία οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας αφού αναλύσουν τις ανάγκες του δέρματός  σας, θα σας προτείνουν εξατομικευμένο πρωτόκολλο αποκατάστασης.

Αμέσως μετά την θεραπεία το δέρμα του προσώπου εμφανίζει μια ερυθρότητα αλλά με την εφαρμογή  ειδικής μάσκας με ανακουφιστικές και αναπλαστικές ιδιότητες  υποχωρεί στις επόμενες ώρες.  Μόλις υποχωρήσει η ερυθρότητα,  το δέρμα  είναι λαμπερό και σφριγηλό.
Στην περίπτωση που εφαρμόστηκε πρωτόκολλο  βαθιάς ανάπλασης όπου έγινε χρήση ρετινόλης θα υπάρχει για 1-2 ήμερες ένα ήπιο ξεφλούδισμα. Μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα των δύο πρώτων ημερών το δέρμα θα είναι σφριγηλό, χωρίς δυσχρωμίες και πολύ λαμπερό.
Τις επόμενες μέρες οι λεπτές ρυτίδες θα φαίνονται πιο αχνές ενώ σταδιακά με το πέρας των συνεδριών θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προφυλάξεις μετά την θεραπεία. Συνιστάται απαραίτητα η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακού που είναι απαραίτητη σε όλες τις θεραπείες ανάπλασης του δέρματος.

H μεσοθεραπεία microneedling με Skinpen είναι σχετικά ανώδυνη, γρήγορη και χωρίς παρενέργειες.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής έναντι της κλασικής ενέσιμης μεσοθεραπείας, είναι στη διαδικασία της ανάπλασης, καθώς το Skinpen έχει τη δυνατότητα να διαπερνά την επιδερμίδα έως και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο. Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερους νυγμούς  προκαλούμε στο δέρμα τόσο καλύτερη ανάπλαση επιτυγχάνουμε.
Στην κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία με την χρήση βελόνων οι ουσίες που εγχύνουμε εισχωρούν ναι μεν πολύ βαθύτερα σε σχέση με το Skinpen και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνουν τόσοι νυγμοί όπως στο Skinpen με αποτέλεσμα η αναπλαστική ιδιότητα να είναι πολύ μικρότερη.
Βεβαίως, σε πολλές περιπτώσεις και ανάλογα τις ανάγκες του περιστατικού, μπορούν να συνδυαστούν και οι δύο μέθοδοι.

Bionome Health Club
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Bionome Health Club

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 9011095 - 210 9020854 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP