TCA Peeling

Τα χημικά peelings είναι από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες ανάπλασης του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα, γιατί προσφέρουν  άμεσα αποτελέσματα!
Η φιλοσοφία των χημικών peelings βασίζεται στην εφαρμογή ειδικών απολεπιστικών χημικών διαλυμάτων  (τριχλωροξικό οξύ, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό, μανδελικό κτλ.), ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με σκοπό την απομάκρυνση των εξωτερικών στοιβάδων της επιδερμίδας  και αποτέλεσμα την ολική αναδόμηση του δέρματος.
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι χημικού peeling ανάλογα με τη δραστικότητα των διαλυμάτων και το βάθος της απολέπισης την οποία προκαλούν στην επιδερμίδα: Ο επιφανειακός τύπος, ο μέτριος και ο βαθύς. Τα μέτρια peeling είναι τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα.
Η κατάσταση του δέρματος, το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, και το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσει η skin expert του bionome health club, καθορίζουν την επιλογή του κατάλληλου peeling για την δική σας  περίπτωση.

TCA Peeling | Τί είναι & σε ποιές ενδείξεις εφαρμόζεται;

Το TCA είναι ένα χημικό πίλινγκ τριχλωροξικού οξέως,  το οποίο χρησιμοποιείται σε επιφανειακό ή μεσαίο βάθος, σύμφωνα με τη συγκέντρωση του διαλύματος που επιλέγεται από την ειδικό της εφαρμογής.
Το τριχλωρικό οξύ (TCA) χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στην ιατρική αισθητική για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ακμή & Ροδόχρους ακμή
  • Ουλές ακμής
  • Λεπτές ρυτίδες προσώπου
  • Δυσχρωμίες, Πανάδες, Μέλασμα
  • Θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα
  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια
  • Χαλάρωση του δέρματος

Το TCA peeling είμαι μια θεραπεία αναδόμησης δέρματος και είναι ιδανική μέθοδος για άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν μια λιγότερη επεμβατική θεραπεία. Εφαρμόζεται  σε  άτομα που έχουν κηλίδες, ρυτίδες, ουλές και πανάδες στο πρόσωπο ή χρωματική ανομοιογένεια στο δέρμα (δυσχρωμία).
Το TCA peeling δεν γίνεται μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα όπως για παράδειγμα στο ντεκολτέ, στη πλάτη και στα χέρια.

TCA Peeling | Πλεονεκτήματα της Θεραπείας

Το peeling  ΤCA ενισχύει και ανανεώνει την υφή του δέρματος. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις ατέλειες του προσώπου, τις ρυτίδες, και τη ανομοιόμορφη χρώση του δέρματος. Με το peeling TCA γίνεται απολέπιση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, αποκαλύπτοντας μια νέα επιδερμίδα  με βελτιωμένο τόνο, υφή και χρώμα.
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της θεραπείας με χημικό peeling TCA  είναι ότι προσφέρει μια πιο νεανική και δροσερή εμφάνιση σε κάθε τύπο δέρματος, απαλλαγμένο από προβλήματα δυσχρωμιών, ρυτίδων ή τυχόν ηλιακών εγκαυμάτων.
Επιπλέον το  TCA peeling βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των δερμοκαλλυντικών προϊόντων οικιακής χρήσης που προτείνουμε, καθιστώντας την θεραπεία  περισσότερη αποτελεσματική.
Ωστόσο η θεραπεία δεν μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία της φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος ούτε να εξαλείψει τελείως τις βαθιές ουλές.

TCA Peeling | Συχνές Ερωτήσεις

Η εφαρμογή του TCA peeling γίνεται αποκλειστικά σε επαγγελματικό χώρο, από εξειδικευμένο επαγγελματία αισθητικό.
Αρχικά γίνεται πολύς καλός καθαρισμός της περιοχής εφαρμογής  με ειδικό καθαριστικό και  αφαιρείται κάθε ίχνος μακιγιάζ, εάν πρόκειται για το πρόσωπο.
Κατόπιν εφαρμόζεται ειδική καθαριστική lotion προετοιμασίας του δέρματος για να δεχτεί στη συνέχεια το διάλυμα του τριχλωρικού οξέως TCA.
Ακολουθεί η εφαρμογή του peeling TCA. Η  συγκέντρωση του διαλύματος  καθώς και οι στρώσεις (μία έως τρείς ) που θα εφαρμοστούν, εξαρτώνται από την ποιότητα και την ανθεκτικότητα του δέρματος και αυτό επιλέγεται από την ειδικό εφαρμογής. Το μείγμα παραμένει στο πρόσωπο ή το ντεκολτέ ή τις ράχες των χεριών για κάποια ώρα και στην συνέχεια αφαιρείται.
Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ενυδατικό και αναπλαστικό ορό, ενυδατική  και καταπραϋντική κρέμα  και τελειώνουμε με την εφαρμογή  αντιηλιακού σκευάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας.

Οι έμπειροι skin experts του bionome health club, αφού μελετήσουν τα αποτελέσματα της ψηφιακής δερμοανάλυσης του δέρματος  θα σας δώσουν αναλυτικές  οδηγίες για το πώς να προετοιμάσετε το δέρμα σας για τη θεραπεία με peeling TCA.
Η προετοιμασία δεν είναι απαραίτητη σε όλα τα περιστατικά,  ωστόσο δίνει πολύ καλύτερα τελικά αποτελέσματα.
Μερικές φορές χρησιμοποιείται Retinol A, υπό τη μορφή κρέμας για 2 εβδομάδες πριν τη θεραπεία με TCA peeling.
Επειδή τις περισσότερες φορές η χρήση ρετινόλης είναι  ερεθιστική, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε ως προετοιμασία κρέμα με AHA , επιτρέποντας στο διάλυμα TCA να εισχωρήσει πιο βαθιά και ομοιογενώς.
Η προετοιμασία διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες και πρέπει να γίνεται διακοπή από 3 έως 5 ημέρες πριν την θεραπεία.
Επίσης συνιστάται  να αποφεύγεται η αποτρίχωση του προσώπου ή της περιοχής που πρόκειται να γίνει η εφαρμογή, η χρήση ξανθιντικής κρέμας και η βαφή μαλλιών, τις αμέσως προηγούμενες ημέρες πριν την θεραπεία.

Η εφαρμογή του TCA peeling σε όλο το πρόσωπο διαρκεί περίπου 30 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας τα περισσότερα άτομα νιώθουν ένα ελαφρύ αίσθημα καύσου το οποίο συνοδεύεται από ένα αίσθημα τσιμπήματος.  Η αίσθηση ποικίλει ανάλογα, τον τύπο του δέρματος.
Η θεραπεία  με TCA peeling δημιουργεί ενόχληση μόνο κατά τη διάρκειά της και δεν απαιτεί περίοδο ανάρρωσης.

Αμέσως μετά τη θεραπεία θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα το οποίο επιτρέπει κανονικά τις καθημερινές δραστηριότητες, του λήπτη της θεραπείας.
Τις επόμενες ημέρες το δέρμα αφυδατώνεται, θα είναι ήπια ερυθρό ή ελαφρώς καφέ στα μεγαλύτερου βάθους πήλινγκ και σταδιακά θα απολεπίζεται για 4-7 ημέρες. Ο βαθμός απολέπισης εξαρτάται από τη συγκέντρωση του διαλύματος που εφαρμόστηκε  και το βάθος της θεραπείας.

Μετά την θεραπεία, η ειδικός εφαρμογής θα σας ενημερώσει αναλυτικά για τις προφυλάξεις που είναι απαραίτητες, και θα σας συστήσει την εφαρμογή μιας πλούσιας ενυδατικής και αναπλαστικής κρέμας για γρήγορη ανάπλαση της επιδερμίδας.
Βεβαίως, πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση της περιοχής στην ηλιακή ακτινοβολία και είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακού προϊόντος με SPF 50+.

Συνήθως  χρειάζονται 2 συνεδρίες με peeling TCA, με μεσοδιάστημα 1 μήνα, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το TCA peeling προσφέρει εντυπωσιακά  και σύντομα αποτελέσματα και φαίνονται μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο της απολέπισης, καθώς  το δέρμα ανανεώνεται από τα βαθύτερα στρώματά του.
Η επιδερμίδα  είναι πλέον λεία, φωτεινή χωρίς δυσχρωμίες και οι ρυτίδες έχουν εξαλειφθεί.
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά (π.χ. The Journal of Clinical & Aesthetic Dermatology, 2010), το peeling  με τριχλωροξικό οξύ είναι αποτελεσματικό σε: ουλές ακμής, σημάδια φωτογήρανσης, πανάδες και λεπτές ρυτίδες.
Τα αποτελέσματα του TCA peeling  διαρκούν κατά μέσο όρο 6 μήνες, αλλά μπορεί να επιμηκυνθούν με την κατάλληλη χρήση δερμοκαλλυντικών  προϊόντων στο σπίτι.

Το TCA είναι μεσαίου βάθους χημικό  peeling, και ο ειδικός εφαρμογής μπορεί να καθορίσει μέχρι ποιο σημείο θα διεισδύσει το τριχλωροξικό οξύ.
To TCA peeling που χρησιμοποιούμε στο bionome health club, είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας διάλυμα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα αναδόμησης του δέρματος, το οποίο παρέχει ταυτόχρονα έντονη κυτταρική διέγερση και ανανέωση με εξαιρετική αποτελεσματικότητα χωρίς παρενέργειες και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.
Η τεχνολογία αυτή είναι πολύ σημαντική, αν αναλογιστούμε ότι πριν μερικά χρόνια το τριχλωροξικό οξύ ήταν δημοφιλές για τα αποτελέσματα που πρόσφερε, αλλά εξαιτίας του ερεθισμού που προκαλούσε, του μεγάλου χρόνου αποκατάστασης και της έντονης ηλιοφάνειας στη χώρα μας, λειτουργούσε ανασταλτικά για κάποιους που τελικά αποφάσιζαν να μην ακολουθήσουν αυτή τη θεραπεία.
Σε κάθε περίπτωση, η εξειδικευμένη skin coach του κέντρου μας, θα σας εξηγήσει πριν την εφαρμογή του σε ποιές περιπτώσεις το χημικό peeling αντενδείκνυται.

Tο χημικό peeling TCA μπορεί να συνδυαστεί αποτελεσματικά και με άλλες κορυφαίες θεραπείες και τεχνολογίες που διαθέτουμε στο bionome health club.
Στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκατάστασης και ανάπλασης του δέρματος, μπορούμε να εντάξουμε Θεραπεία με  Morpheus 8 ή Venus Viva καθώς και ραδιοσυχνότητες Exilis Elite, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Επίσης το χημικό peeling  TCA χρησιμοποιείται συχνά σαν προετοιμασία για άλλες  θεραπείες ιδιαίτερα πριν την μεσοθεραπεία στο πρόσωπο και στα μάτια. Η εφαρμογή του  μπορεί να γίνει εύκολα και άνετα στην ίδια συνεδρία.

Bionome Health Club
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Bionome Health Club

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 9011095 - 210 9020854 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP