Βαθύς Δερματολογικός Καθαρισμός Προσώπου

Ο βαθύς δερματολογικός καθαρισμός  αποτελεί  πάντα την ενδεδειγμένη θεραπεία για την έναρξη της βασικής φροντίδας του δέρματος. Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι σημαντικός για να διατηρηθεί η υγεία της επιδερμίδας, καθώς μετά την ολοκλήρωσή του, η επιδερμίδα οξυγονώνεται, αντιδρά καλύτερα σε οποιαδήποτε αισθητική περιποίηση ακολουθήσει και αξιοποιεί καλύτερα τα προϊόντα φροντίδας στο σπίτι.
Αλλά και ένας  βασικός καθαρισμός προσώπου, θα πρέπει να αποτελεί πάντα το πρώτο επικουρικό βήμα για κάθε πρόγραμμα θεραπειών αντιγήρανσης ή/και ακμής του δέρματος.

Βαθύς Δερματολογικός Καθαρισμός | Οφέλη της Θεραπείας

Τα βασικά οφέλη της θεραπείας  είναι:

 • Απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων και των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα
 • Επαναφορά της υγρασίας της επιδερμίδας στα κανονικά της επίπεδα
 • Ρύθμιση της λιπαρότητας της επιδερμίδας
 • Καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας με αποτέλεσμα τόνωση και ζωντάνια
 • Λείανση της επιδερμίδας και βελτίωση της υφής της
 • Βελτίωση απορροφητικότητας και εφαρμογής των δερμο- καλλυντικών προϊόντων από το υγιέστερο δέρμα

Γιατί είναι απαραίτητος ο  Βαθύς Δερματολογικός Καθαρισμός προσώπου;

Ο δερματολογικός καθαρισμός προσώπου είναι σημαντικός για να διατηρηθεί η υγεία της επιδερμίδας και να βελτιώσει την ποιότητα της. Στην  περιοχή του προσώπου δημιουργείται συχνά σμήγμα που φράζει τους πόρους και είναι υπεύθυνο για τις αντιαισθητικές βλάβες τα γνωστά μας ‘μαύρα στίγματα’.

Το πρόσωπο είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο, τη σκόνη και τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Επιπλέον, το καθημερινό μακιγιάζ, η χρήση προϊόντων καθημερινής φροντίδας  με αμφίβολη σύσταση (parabens), καθώς και γενετικοί παράγοντες αποτυπώνουν τα σημάδια τους στην επιδερμίδα. Το δέρμα δεν αναπνέει, εμφανίζει έντονη λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται και τα μαύρα στίγματα κάνουν την εμφάνισή τους. Έτσι οδηγείται σε μαρασμό και γήρανση.

Ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί την ενδεδειγμένη θεραπεία σε όλα τα παραπάνω προβλήματα. Μετά από ένα βαθύ καθαρισμό και σε συνδυασμό με μια θεραπεία ενυδάτωσης - εξειδικευμένη για λιπαρό ή ξηρό δέρμα - η οποία έχει ευεργετικά αποτελέσματα και επαναφέρει την επιδερμίδα του προσώπου στα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας - το δέρμα είναι πραγματικά καθαρό, υγιές και λαμπερό.

Στο Bionome Health Club, πριν την εκτέλεση οποιασδήποτε θεραπείας προσώπου πραγματοποιούμε δωρεάν λεπτομερή δερματολογικό έλεγχο του δέρματος, όχι μόνο επιφανειακά αλλά και στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Θεωρούμε καθήκον μας, να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τυχόν προβλήματα που παρουσιάζει το δέρμα σας στα βαθύτερα στρώματα και που μπορεί να μην είναι γνωστά σε εσάς.

Το σύγχρονο διαγνωστικό σύστημα 3D LifeViz που διαθέτουμε, με την προηγμένη τεχνολογία του αποτελεί μοναδικό διαγνωστικό εργαλείο που εγγυάται την υψηλής απόδοσης απεικόνιση της κατάστασης του δέρματος για ιατρική διάγνωση & σωστή επιλογή των κατάλληλων πρωτόκολλων θεραπείας.

Ανάλογα με τις ανάγκες της δέρματος προτείνουμε σε συνδυασμό με τον βαθύ καθαρισμό προσώπου, την αντίστοιχη θεραπεία δίνοντας σας τη δυνατότητα να έχετε 2 θεραπείες σε 1 συνεδρία.

Πιο συγκεκριμένα:

Εάν πρόκειται για ακνεϊκό δέρμα δεν αρκεί μόνο ο βαθύς καθαρισμός προσώπου για να εξαφανιστούν τα ακμοειδή στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται  θεραπεία ρύθμισης της λιπαρότητας και μείωσης των φλεγμονών με Acne Peeling βραδείας αποδέσμευσης της κορυφαίας εταιρείας Medik8.

Εάν το δέρμα είναι αφυδατωμένο και έχει ανάγκη από ενυδάτωση τότε συνίσταται Μεσοθεραπεία Advanced Hydra με Υαλουρονικό, πεπτίδια και βιταμίνες για επαναφορά της υγρασίας στα κανονικά της επίπεδα.

Εάν το περιστατικό είναι ένα θαμπό δέρμα και έχει ανάγκη από λάμψη, η κατάλληλη θεραπεία είναι αντιοξειδωτική θεραπεία με Vitamin C και Υαλουρονικό για άμεση αποκατάσταση, τόνωση και ζωντάνια.

Βαθύς Δερματολογικός Καθαρισμός | Συχνές Ερωτήσεις

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων και του παγιδευμένου σμήγματος, που στοχεύει στη ρύθμιση της λιπαρότητας, στην άμεση βελτίωση της υφής, καθώς και στην ενυδάτωση της περιοχής. Το αποτέλεσμα είναι υγιής, καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα.
Συνήθως, εφαρμόζεται στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, κατόπιν συγκεκριμένων ενδείξεων (πχ. Φαγεσωρική ακμή στην πλάτη ή στο στέρνο).
Η διαδικασία του δερματολογικού καθαρισμού δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία και περιλαμβάνει γενικά απολέπιση, απομάκρυνση του σμήγματος  και περιποίηση της επιδερμίδας.
Αφού  προηγηθεί επιφανειακός καθαρισμός της επιδερμίδας (ντεμακιγιάζ), ακολουθεί το PRISTINE το πλέον εξελιγμένο σύστημα Μικροδερμοαπόξεσης.
Με τη βοήθεια εξειδικευμένων κεφαλών από πραγματικό διαμάντι κοπής LASER, το PRISTINE συμβάλει αποτελεσματικά στην εξαγωγή σμήγματος, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και αφαίρεση των φαγεσώρων (μαύρα στίγματα).
Παράλληλα, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και βελτιώνει την επιφανειακή κυκλοφορία του αίματος, μέσω της ήπιας αναρρόφησης του δέρματος.
Μετά την εφαρμογή του PRISTINE ακολουθεί περαιτέρω εξαγωγή  του σμήγματος (εγκλείστων) αποκλειστικά με τα δάκτυλα, χωρίς την χρήση εργαλείων τα οποία ερεθίζουν την επιδερμίδα και μπορεί να την τραυματίσουν.
Στο Bionome Health Club, πάντα τηρούμε όλους τους απαιτούμενους κανόνες υγιεινής (γάντια & γάζες μιας χρήσεως, βελόνες διάνοιξης μιας χρήσεως, ενδεδειγμένα αντισηπτικά δέρματος κλπ.)  ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε μόλυνση ή επιμόλυνση, και ερεθισμός.

Συνοπτικά τα βασικά στάδια της θεραπείας είναι:

 • Ντεμακιγιάζ -  Σχολαστική αφαίρεση προϊόντων και ρύπων.
 • Χρήση Pristine (Σύστημα Μικροδερμοαπόξεσης με διαμάντι) για την διάνοιξη των πόρων και την αυτόματη παροχέτευση μέρους του εγκλωβισμένου σμήγματος.
 • Εξαγωγή σμήγματος και φαγεσώρων (μαύρα στίγματα), με τα δάχτυλα
 • Εφαρμογή εξελιγμένων αντισηπτικών δέρματος
 • Ακολουθεί οποιαδήποτε θεραπεία συνδυάζεται με τον δερματολογικό καθαρισμό ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος όπως peeling  καινούργιας γενιάς βραδείας αποδέσμευσης Medik
 • Στη συνέχεια ακολουθεί massage κεφαλής και ντεκολτέ, που αποτελεί μέρος της θεραπείας του δερματολογικού καθαρισμού και έτσι το δέρμα αναζωογονείται, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα την οξυγόνωση της επιδερμίδας.
 • Εφαρμογή ενυδατικής μάσκας ανάλογα με την ανάγκη της επιδερμίδας & περιποίηση με δεμοκαλλυντικά προϊόντα που περιέχουν Υαλουρονικό, Πεπτίδια και Βιταμίνες.
 • Τέλος, εφαρμογή αντηλιακής προστασίας.

Ο δερματολογικός καθαρισμός πρέπει  να γίνεται 2-4 φορές τον χρόνο, αλλά πολλές φορές η συχνότητα του εξαρτάται από την ποιότητα και την κατάσταση του δέρματος του κάθε ατόμου. Επιπλέον είναι σημαντικό ο δερματολογικός καθαρισμός να γίνεται μετά το καλοκαίρι, γιατί ο ήλιος σταδιακά φράζει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται θαμπό. Μετά από ένα βαθύ καθαρισμό και την απομάκρυνση του σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων, το δέρμα γίνεται λείο και βελούδινο.

Ο βαθύς δερματολογικός καθαρισμός προσώπου δεν γνωρίζει ηλικία και φύλο. Είναι απαραίτητος σε γυναίκες, άνδρες αλλά προπάντων σε εφήβους προκειμένου να προλάβουν μελλοντικά προβλήματα της επιδερμίδας του προσώπου (π.χ. ακμή, ουλές ακμής).

Η ολοκληρωμένη θεραπεία του καθαρισμού μαζί με την αντίστοιχη θεραπεία που τον συνοδεύει διαρκεί από 90΄- 120'.

Με την ολοκλήρωση της θεραπείας του δερματολογικού καθαρισμού, το δέρμα παύει να φαίνεται θαμπό με μαύρα στίγματα και αποκτά υγεία, λάμψη και ζωντάνια. Δεν προκαλείται κανένας ερεθισμός και δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης, ώστε το άτομο μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Βαθύς Δερματολογικός Καθαρισμός Προσώπου | Μύθοι & Αλήθειες

Στο άκουσμα και μόνο του όρου "Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου" το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας ανάρρωσης.
Διαβάστε παρακάτω 7 Μύθους & Αλήθειες για τον "παρεξηγημένο" βαθύ καθαρισμό για να διαμορφώσετε τη σωστή άποψη.

Αλήθεια: Ο σωστός βαθύς καθαρισμός προσώπου, δεν αφήνει σημάδια και ερεθισμούς (κοκκινίλες) στην επιδερμίδα. Αντίθετα, ο βαθύς καθαρισμός αφήνει το δέρμα λείο, λαμπερό και καθαρό.
Ο βαθύς καθαρισμός πραγματοποιείται από εξειδικευμένους αισθητικούς και με την εφαρμογή ειδικών προϊόντων και μηχανημάτων που προετοιμάζουν την επιδερμίδα, βοηθώντας το σμήγμα να γίνει πιο "ρευστό" και να έλθει στην επιφάνεια. Τα σημάδια είναι αποτέλεσμα λάθος  χειρισμών που τραυματίζουν το δέρμα μέχρι την κύρια στιβάδα του (το χόριο), κάτι που δεν συμβαίνει όταν  η διαδικασία εκτελείται από επαγγελματία και έμπειρη αισθητικό.

Αλήθεια: Ο καθαρισμός δεν ανοίγει τους πόρους γιατί αν και βαθύς, δεν είναι εν τω βάθει. Οι πόροι διαστέλλονται από δερματική προδιάθεση και από την μακροχρόνια παραμονή του σμήγματος σε αυτούς

Αλήθεια: Η τεχνική αφαίρεσής του σμήγματος απαιτεί μικρή πίεση αλλά σε καμία περίπτωση πόνο. Με τη σωστή προετοιμασία του δέρματος, ακόμα και τα πιο ευαίσθητα δέρματα μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς την παραμικρή παρενέργεια.

Αλήθεια: Ο βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητη περιποίηση για όλους τους τύπους δέρματος. Στόχος του είναι να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους της επιδερμίδας καθώς και να αφαιρέσει το σμήγμα  που προκαλεί ασφυξία, δημιουργεί οπτικά σκούρα σημεία (μαύρα στίγματα), εμποδίζει την σωστή απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης. Η καθημερινή φροντίδα με καθαριστικά στο σπίτι δεν έχει τον ίδιο στόχο, απλά απομακρύνει τα ίχνη του μακιγιάζ, της λιπαρότητας και των ρύπων της ατμόσφαιρας.

Αλήθεια: Ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Η σκόνη, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ιδρώτας και η έκκριση σμήγματος φράζουν τους πόρους αδιακρίτως και στα δύο φύλα, δημιουργώντας την αναγκαιότητα του καθαρισμού.

Αλήθεια: Όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται, προκειμένου να αποφευχθεί το φράξιμο των πόρων και περαιτέρω μικρό μολύνσεις και βλάβες ακμής. Εξάλλου, η εφηβεία είναι άρρηκτα δεμένη με ορμονικές μεταβολές, άρα και με αυξημένη παραγωγή σμήγματος. Ένα νεανικό δέρμα στη φάση της εφηβείας πιθανόν να παρουσιάζει έντονη λειτουργία παραγωγής σμήγματος και να χρειάζεται συχνότερα βαθύ καθαρισμό. Στην περίπτωση αυτή ο βαθύς καθαρισμός λειτουργεί προληπτικά και βοηθά στην αποφυγή εμφάνισης ακμής και τυχόν  ουλών ακμής.

Αλήθεια: Φυσικά και ενδείκνυται το καλοκαίρι, αφού είναι μια αισθητική περιποίηση που δεν δημιουργεί φωτοευαισθησία. Βελτιώνει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση του προσώπου μας και ενθαρρύνει την θετική μας ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Bionome Health Club
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Bionome Health Club

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 9011095 - 210 9020854 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP