Ηλεκτροβελονισμός

Τι είναι ο ηλεκτροβελονισμός χωρίς βελόνες;

O ηλεκτροβελονισμός χωρίς βελόνες είναι μία σύγχρονη και απολύτως ακίνδυνη τεχνική, η οποία βασίζεται στις αρχές του κλασικού βελονισμού.

Η μέθοδος επιτυγχάνει τα αποτελέσματά της με παρέμβαση στους ενεργειακούς μεσημβρινούς του σώματος, ερεθίζοντας τα αντανακλαστικά σημεία των διαφόρων οργάνων και λειτουργιών του.

Έτσι μπορούμε να πετύχουμε εξισορρόπηση, χαλάρωση και αποκατάσταση των διαφόρων δυσλειτουργιών του οργανισμού.

 

Ηλεκτροβελονισμός | Πλεονεκτήματα της τεχνικής

Ο  ηλεκτροβελονισμός χωρίς βελόνες  είναι μια άριστη μέθοδος για να επιτευχθεί μια αποτελεσματική θεραπεία χωρίς την χρήση βελόνων. Η αποτελεσματικότητα του ενισχύεται από το γεγονός, ότι μπορεί να θεραπεύσει σημεία, τα οποία είναι δύσκολο να θεραπευτούν, εξαιτίας της ηλικίας του ασθενούς, της ευαισθησίας και του πόνου του.

 

  • Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του ηλεκτροβελονισμού χωρίς βελόνες σε αντίθεση με τον κλασσικό βελονισμό, είναι ότι δεν προκαλεί πόνο.
  • Αποφεύγονται οι τοπικοί ερεθισμοί, σε περιπτώσεις φλεγμονής.
  • Η εφαρμογή του δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες (κρύο-υγρασία-ζέστη).
  • Με την εφαρμογή του, εξισορροπείται η πολικότητα του οργανισμού.
  • Η συχνότητα των 10hz που παράγουν οι συσκευές ηλεκτροβελονισμού, συντονίζουν την ενέργεια του σώματος με την συμπαντική ενέργεια, με αποτέλεσμα την εσωτερική του ισορροπία.
Πίνακας σώματος για βελονισμό

Ηλεκτροβελονισμός | Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται;

O ηλεκτροβελονισμός χωρίς βελόνες βοηθά στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, όπως πονοκεφάλους, αυχενικό σύνδρομο, αρθριτικά, αλλεργίες, ασθματικές καταστάσεις, γαστρίτιδες, γυναικολογικά προβλήματα, νευροφυτικά, καταθλιπτικά φαινόμενα, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, κ.ά.

Θα πρέπει ακόμη να σημειώσουμε, ότι ο ηλεκτροβελονισμός χωρίς βελόνες, είναι χρήσιμος και σε περιπτώσεις φυσικής τόνωσης αθλητών.

Συχνές Ερωτήσεις

O ηλεκτροβελονισμός χωρίς βελόνες βασίζεται στις αρχές του κλασικού βελονισμού. Επομένως σχετίζεται με τη γνωστή κινέζικη θεραπευτική μέθοδο. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της μεθόδου αυτής, το σώμα το διαπερνούν οι ενεργειακοί μεσημβρινοί, οι οποίοι συνδέονται με όλα τα όργανα του αλλά και με το περιβάλλον. Αυτό το τελευταίο ας μη μας παραξενεύει. Αρκεί να θυμηθούμε τη λειτουργία της αναπνοής, η οποία άμεσα μας συνδέει με τον περιβάλλοντα χώρο.
O ειδικός θεραπευτής έχει σαν στόχο την εξισορρόπηση της ενεργειακής κατάστασης του σώματος, δηλαδή των διαφόρων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, τα οποία υπάρχουν και δρουν στο ανθρώπινο σώμα.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να υπάρξει ισορροπία στην ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού, έτσι ώστε το σύνολο του σώματος και των οργάνων του, να λειτουργούν σωστά και “συμβατά”, τόσο σε σχέση με το εσωτερικό περιβάλλον, όσο και με το εξωτερικό

Το πιο σημαντικό μέρος του ηλεκτροβελονισμού χωρίς βελόνες, είναι να εντοπιστούν τα κατάλληλα σημεία του σώματος για την συγκεκριμένη ασθένεια. Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί ο  ηλεκτροβελονισμός εκτός από τα μάτια.
Για την εφαρμογή του ηλεκτροβελονισμού χωρίς βελόνες υπάρχουν ειδικές συσκευές αυτοθεραπείας με τα ανάλογα εξαρτήματα.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο ειδικός θεραπευτής επιτυγχάνει τον ερεθισμό των αντανακλαστικών σημείων του ανθρώπινου σώματος με απλό άγγιγμα, χωρίς κανένα τρύπημα.
Οι συσκευές του ηλεκτροβελονισμού παράγουν ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα σε συχνότητα 10hz όπου λειτουργεί θεραπευτικά για το  σώμα. Η συχνότητα των 10 hz είναι η συχνότητα στην οποία πάλλεται η γη και ο άνθρωπος ως μέρος της, αφού ολόκληρο το σύμπαν λειτουργεί σ’ αυτή τη συχνότητα.Έτσι το σώμα οδηγείται σε μια εσωτερική ισορροπία, αλλά και σε εναρμόνιση με το περιβάλλον.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και ανώδυνη. Ο ειδικός θεραπευτής εφαρμόζει την κεφαλή της συσκευής για μερικά δευτερόλεπτα στο σημείο του σώματος -  ανάλογα με την δύναμη και τον τύπο της συσκευής - και στη συνέχεια τη μετακινεί στο επόμενο σημείο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Είναι επίσης πιο εύκολη και γρήγορη διαδικασία σε σχέση με την τοποθέτηση και την συντήρηση των βελόνων στα σημεία πίεσης. Η εφαρμογή στο κάθε σημείο του σώματος, διαρκεί περίπου 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Οι περισσότεροι βελονιστές αναφέρουν, ότι έχουν καλά αποτελέσματα θεραπείας, σε διάστημα 10-15 δευτερολέπτων, ανάλογα με τον τύπο της χρησιμοποιούμενης συσκευής.

Σημεία όπως τα πόδια και ο κορμός απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο εφαρμογής, ενώ τα αυτιά, τα χέρια και οι πατούσες απαιτούν λιγότερο χρόνο.

H διάρκεια της συνεδρίας είναι περίπου 60 λεπτά. Με συχνότητα 2 συνεδρίες την εβδομάδα

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Συνήθως προτείνουμε ένα πακέτο 8 -12 συνεδρίες.

Bionome Health Club
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Συνδύασε τον Ηλεκτροβελονισμό (χωρίς βελόνες) με συνεδρίες Ρεφλεξολογίας

Bionome Health Club

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 9011095 - 210 9020854 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP