Ρεφλεξολογία

Τι είναι η Ρεφλεξολογία;

Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία η οποία επιδρά ευεργετικά σε όλα τα όργανα και τις βιολογικές λειτουργίες του σώματος, αποκαθιστά προβλήματα και επιφέρει ισορροπία στις δυσαρμονίες, ακόμα και αν αυτές είναι χρόνιες.

Το θεραπευτικό μασάζ της ρεφλεξολογίας χρησιμοποιείται από το ειδικό θεραπευτή για να προσδιορίσει ποια μέρη του σώματος δεν λειτουργούν αποτελεσματικά. Με την κατάλληλη θεραπεία το σώμα ανακτά την ισορροπία και την καλή λειτουργία του.

Η  ρεφλεξολογία λειτουργεί προληπτικά και θεραπευτικά

Ρεφλεξολογία | Ευεργετικά Αποτελέσματα

Ο ρόλος της ρεφλεξολογίας είναι να διευκολύνει την ίαση, να βοηθήσει το σώμα να ενεργοποιήσει τη δική του θεραπευτική ενέργεια αλλά παράλληλα λειτουργεί και προληπτικά.

  • Η ρεφλεξολογία διευκολύνει την ίαση σε αρκετές προσωρινές  και χρόνιες ασθένειες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Πονοκέφαλοι – ημικρανίες
- Προβλήματα μέσης, αυχένα, ώμων, ισχίων,
- Αρθρίτιδα και ρευματισμούς
- Γυναικολογικά προβλήματα
- Δυσκοιλιότητα

  • Η ρεφλεξολογία μειώνει την ένταση και το στρες, οδηγεί σε χαλάρωση.

Η χαλάρωση βοηθά το σώμα να αυτο-θεραπευτεί, ενισχύοντας το αμυντικό σύστημα ώστε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

  • Η ρεφλεξολογία βελτιώνει την κυκλοφορία.

Η καλή κυκλοφορία απαλλάσσει το σώμα από τις τοξίνες που συσσωρεύονται όταν τα ενδογενή συστήματα καθαρισμού (λεμφικό, απεκκριτικό) δεν λειτουργούν σωστά.

  • Η ρεφλεξολογία βελτιώνει την νευρική λειτουργία (νευρικό σύστημα).

Η χαλάρωση μειώνει την πίεση στα νεύρα και στα αγγεία, βελτιώνοντας την ροή του αίματος, επομένως την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα μέρη του σώματος

Πίνακας ρεφλεξολογίας σε πατούσες ποδιών

Συχνές Ερωτήσεις

Η Ρεφλεξολογία θεωρείται μια ολιστική θεραπευτική τεχνική που αντιμετωπίζει το άτομο ως ολότητα, προκειμένου να επιφέρει μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα. Ολότητα σημαίνει πως δεν είμαστε απλά το άθροισμα μυών, αγγείων η νεύρων αλλά το σύνολο αυτών, ένα σύνολο όπου όλα τα όργανα είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτούμενα.

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια περίπλοκη «μηχανή» της οποίας όλα τα μέρη λειτουργούν ταυτόχρονα και η λειτουργία τους είναι αλληλένδετη. Εάν κάποιο μέρος - έστω και μικρό - δεν λειτουργεί σωστά, τότε επηρεάζεται η γενικότερη απόδοση του σώματος  και του νου, μιας και όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα.

Στα πόδια υπάρχουν οι περισσότερες απολήξεις των νεύρων που ξεκινώντας από τον εγκέφαλο διανύουν όλο το σώμα. Όλα τα όργανα, οι αδένες και άλλα μέρη του σώματος βρίσκονται τοποθετημένα με την ίδια διάταξη στα πόδια, σαν αντανακλαστικά των μερών του σώματος. (με τον όρο αντανακλαστικό εννοούμε μια ακούσια η ασυνείδητη αντίδραση σε ένα ερέθισμα).

Στην ρεφλεξολογία, όταν ερεθίζονται τα αντανακλαστικά των ποδιών, προκαλείται μια ακούσια αντίδραση των οργάνων που συνδέονται με αυτά τα αντανακλαστικά. Η σωστή διέγερση αυτών των αντανακλαστικών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κατάσταση της υγείας μας.

Η ρεφλεξολογία ενδείκνυται  για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ρεφλεξολογία μπορούν να κάνουν παιδιά, ενήλικες και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Όχι. Το μασάζ θα είναι πιο «ελαφρύ», δηλαδή πιο απαλό και χαλαρωτικό όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και εγκύους, δηλαδή ανθρώπους με πιο ευαίσθητους οργανισμούς που πιθανόν κουράζονται ευκολότερα.

Η συνεδρία διαρκεί συνήθως 50 λεπτά της ώρας. Σε περίπτωση όμως που είναι επιθυμητή μόνο μια γρήγορη χαλάρωση, αρκούν και 30 λεπτά. Η συχνότητα των συνεδριών είναι συνήθως  1-2 συνεδρίες την εβδομάδα.

Η ρεφλεξολογία είναι και τα δυο. Χαλαρώνει το σώμα, βοηθώντας την καλύτερη λειτουργία του.
Η βελτίωση αυτή λειτουργεί  θεραπευτικά. Κατά κύριο λόγο όμως η ρεφλεξολογία θα πρέπει να έχει μορφή πρόληψης και μετά θεραπείας.

Για να υπάρξει θετικό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα σε  προβλήματα υγείας,  προτείνεται συνήθως ένα πακέτο από 10-12  συνεδρίες, ανάλογα με την ένταση και τη διάρκεια του προβλήματος.

Ναι, αν και θα πρέπει να αποφεύγεται τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, δηλαδή κατά την πρώτη περίοδο που το σώμα προσαρμόζεται στις ορμονικές και άλλες αλλαγές. Μετά τις 12 εβδομάδες οι μέλλουσες μητέρες βρίσκουν πως η ρεφλεξολογία τις βοηθά στην αντιμετώπιση της κούρασης, της πρωινής ναυτίας και άλλων συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης.

Ναι. Η ρεφλεξολογία μπορεί να κάνει μόνο καλό και είναι γνωστό πως βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση του πόνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μασάζ πρέπει είναι κυρίως χαλαρωτικό. Πολλά νοσοκομεία στο εξωτερικό, προτείνουν την ρεφλεξολογία στους ασθενείς τους και την εντάσσουν σε προγράμματα αποκατάστασης.

Η ρεφλεξολογία είναι εντελώς ανώδυνη τεχνική, δεν έχει καμία παρενέργεια και είναι άκρως αποτελεσματική, όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένους θεραπευτές.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίας το άτομο χαλαρώνει και ηρεμεί απολαμβάνοντας παράλληλα ένα αίσθημα ευεξίας και ενέργειας.

Bionome Health Club
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Συνδύασε τη Ρεφλεξολογία με συνεδρία Ηλεκτροβελονισμoύ (χωρίς βελόνες)

Bionome Health Club

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 9011095 - 210 9020854 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP