Θεραπείες Ραγάδων

Στο bionome health club διαθέτουμε 35χρονη εμπειρία και έναν μεγάλο συνδυασμό από μη επεμβατικές μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, που μας δίνουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις ραγάδες (ραβδώσεις) του δέρματος, ανεξάρτητα από το χρώμα και τον βαθμό σοβαρότητας τους.

Η θεραπεία και η εξάλειψη ιδιαίτερα των λευκών ραγάδων, αποτελεί πάντα μια πρόκληση για την ιατρική αισθητική, καθώς είναι ένα από τα δερματικά προβλήματα που απαιτούν εμπειρία και συνδυαστικές  μεθόδους θεραπείας.

Ένας μεγάλος αριθμός περιστατικών με κόκκινες ή λευκές ραγάδες, επιφανειακές ή βαθύτερες, νεοεμφανιζόμενες ή υπάρχουσες, έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και η έμπειρη  επιστημονική μας ομάδα μπορεί να σας  προσφέρει το  βέλτιστο αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση.

Οι ραγάδες είναι μια μορφή ουλών που εμφανίζονται στην επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στο δέρμα. Με άλλα λόγια, οι ραγάδες δημιουργούνται όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του.

Πρόκειται για ορατές γραμμοειδείς ραβδώσεις στην επιδερμίδα, λόγω διαταραχής των ελαστικών ινών του χορίου.  Όταν το χόριο διατηρείται συνεχώς τεντωμένο, με τον καιρό το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, παρατηρείται σχάση και εμφανίζονται οι ραγάδες. Η επιδερμίδα πάνω από τις ραγάδες είναι φυσιολογική, αντιθέτως το χόριο και ο υποδόριος ιστός εμφανίζει ένα ρήγμα που οδηγεί στη δημιουργία τους.

Τα σημεία που συνήθως εμφανίζονται οι ραγάδες  είναι κυρίως οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος.

Στο αρχικό τους στάδιο οι ραγάδες, έχουν κόκκινη ή μωβ απόχρωση ενώ με την πάροδο του χρόνου ξεθωριάζουν και αποκτούν λευκό ή ανοιχτό ροζ χρώμα. Η έγκαιρη αντιμετώπιση των ραγάδων προτού αλλάξει το χρώμα τους από κόκκινο σε λευκό, είναι η βάση για την αποτελεσματικότερη θεραπεία τους.

Οι κόκκινες ραγάδες αντιμετωπίζονται ευκολότερα, καθώς αποτελούν το πρώιμο στάδιο δυσλειτουργίας του κολλαγόνου στο δέρμα.
Αντίθετα, οι λευκές ραγάδες για να εξαλειφθούν, απαιτούν εφαρμογή πιο δραστικών μεθόδων και περισσότερες συνεδρίες. Οι ραγάδες δεν αποτελούν πρόβλημα υγείας, αλλά μόνο αισθητικό πρόβλημα.

Τα αίτια που προκαλούν τις  ραγάδες του δέρματος είναι πολλά και με βάση αυτά, κατηγοριοποιούνται αντίστοιχα:

 • Η απότομη αύξηση του ύψους στην εφηβεία. Χαρακτηρίζονται φυσιολογικέςραγάδες και οφείλονται στην συνεχή τάση του δέρματος που παρατηρείται κατά την απότομη ανάπτυξη του ατόμου στην εφηβεία. Είναι συνήθως λεπτές.
 • Η απότομη αύξηση του βάρους σε οποιαδήποτε ηλικία. Οιραγάδες αυτές είναι συνηθέστερες στην εφηβεία και στην εγκυμοσύνη.
 • Ραγάδες οφειλόμενες σε Ορμονικές διαταραχές. Τέτοιες καταστάσεις είναι οι παθήσεις του θυρεοειδούς, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπερκορτιζολαιμία (π.χ. σύνδρομο Cushing), η λήψη ορμονικής θεραπείας υποκατάστασης. Οι ραγάδες αυτές, συνήθως έχουν αρκετά αυξημένο πλάτος και βάθος.
 • Λήψη φαρμάκων (πχ κορτιζόνη). Η χρόνια τοπική χρήση κορτικοστεροειδών όπως κρέμες, αλοιφές και λοσιόν, προκαλούν λέπτυνση του δέρματος, μείωση της ικανότητας επούλωσης του και εμφάνιση ραγάδων. Οι συγκεκριμένες ραγάδες είναι ιδιαίτερα δύσμορφες, με αυξημένο πλάτος και βάθος και αντιμετωπίζονται δύσκολα.
 • Απότομη αύξηση μυϊκής μάζας. Οιραγάδες αυτές εμφανίζονται κυρίως στους άνδρες λόγω μεγαλύτερης ικανότητας διόγκωσης του μυϊκού τους συστήματος. Τα σημεία που εμφανίζονται είναι οι βραχίονες, το στήθος και η πλάτη αθλητών κυρίως body building.
 • Εγκυμοσύνη. Οι ραγάδες εγκυμοσύνης είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο του δέρματος και εμφανίζεται στο 90% των εγκύων. Οφείλονται στην απότομη αύξηση του μεγέθους της μήτρας και την έντονη τάση που ασκείται στο δέρμα κατά την διάτασή του. Οι ορμονικές μεταβολές συμβάλλουν επίσης στην εμφάνιση ραγάδων εγκυμοσύνης. Αυτές εμφανίζονται συνήθως σε κοιλιά και στήθος.

Ραγάδες | Αποτελεσματικές Θεραπείες για την Εξάλειψη τους

Οι πλέον αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας ραγάδων που εφαρμόζουμε στο bionome health club είναι:

Θεραπεία Ραγάδων με Morpheus8

Το MORPHEUS8 είναι η κορυφαία fractional θεραπεία για απόλυτη σύσφιγξη του δέρματος, καθώς διεγείρει στο μέγιστο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στις υποκείμενες στιβάδες του. Στοχεύοντας στα βαθύτερα στρώματα, οι ιστοί του προσώπου και του σώματος μπορούν να αναδιαμορφωθούν και να αποκαλύψουν μια πιο λαμπερή και νεανική όψη της επιδερμίδας.
Είναι κατάλληλο για σύσφιξη, διόρθωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, βελτίωση ουλών (πχ ακμής, χειρουργικές ουλές, ραγάδες) ακόμα και για ενεργή ακμή. Είναι εγκεκριμένη θεραπεία από τον FDA.
Η θεραπεία με το Morpheus8 είναι κατάλληλη για γυναίκες και άνδρες χωρίς κανένα περιορισμό στην ηλικία, και αποτελεί την κορυφαία λύση αναγεννητικής ιατρικής για όσους επιζητούν μία ολοκληρωμένη αισθητική βελτίωση σε πρόσωπο και σώμα.
Το Morpheus8 είναι μια θεραπεία ανάπλασης που βελτιώνει την ποιότητα και υφή του δέρματος, επιβραδύνει τις επιπτώσεις της γήρανσης και επαναφέρει στο δέρμα τη νεανική του εμφάνιση. Μπορεί να γίνει όλο το χρόνο σε πρόσωπο ή σώμα και μπορεί να εφαρμοστεί και σε πιο σκουρόχρωμα δέρματα. Πρόκειται για μία θεραπεία που στοχεύει στη διέγερση των ινοβαστών που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη και χαρίζουν στιλπνότητα και νεανικότητα στο δέρμα.
Κατά την εφαρμογή, χρησιμοποιείται μια κεφαλή από 24 μικρο-βελόνες οι οποίες ρυθμίζονται εξατομικευμένα ανάλογα με τις ανάγκες του περιστατικού και διεισδύουν σε βάθος από 1 έως 7mm. Έτσι ανανεώνουν τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος χωρίς σχεδόν καθόλου αποθεραπεία.
Το Morpheus8 είναι η ιδανική λύση για τη στόχευση μικρών, δυσπρόσιτων περιοχών ιστού (πχ. αγκώνες & γόνατα).

Θεραπεία Ραγάδων με Venus Viva™ Nano Fractional

Το  Venus Viva Nano Fractional είναι η  πιο δημοφιλής και ενδεδειγμένη θεραπεία ραγάδων, με ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 85% στις λευκές ραγάδες μετά από περίπου 4-8 συνεδρίες. Στις ερυθρές ραγάδες το ποσοστό ίασης μπορεί να φθάσει το 100% αν η θεραπεία ξεκινήσει έγκαιρα.

Το  Venus Viva™ Nano Fractional θεωρείται το πιο εξειδικευμένο και μη επεμβατικό laser που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση και ανάπλαση της επιδερμίδας.

Κατά τη θεραπεία των ραγάδων, το Venus Viva™ Nano Fractional διανέμει ενέργεια στο χόριο της επιδερμίδας, και μέσω της παραγωγής θερμότητας ενεργοποιεί την αναδόμησή  της αναγεννώντας το κολλαγόνο και θέτοντας σε λειτουργία την παραγωγή ινοβλαστών, με αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση των ιστών.
Επειδή η ενέργεια αποδίδεται απ’ ευθείας στο χόριο και δεν μεταφέρεται μέσω της επιδερμίδας όπως με οποιοδήποτε είδους laser, δεν προκαλείται θερμική βλάβη στην επιδερμίδα.

Το Venus Viva™ Nano Fractional είναι ένας μοναδικός συνδυασμός Νάνο-Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας (R/F) και της τεχνολογίας Smart Scan, και προσφέρει εστιασμένη βιοδιέγερση  των ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Χάρη στις αναπλαστικές ικανότητες του, το βάθος των ραγάδων μειώνεται, το χρώμα τους σβήνει σταδιακά και ταυτόχρονα επιτελείται σύσφιγξη και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Τα αποτελέσματα του Venus Viva™ Nano Fractional είναι εκπληκτικά, αφού δεν αφήνει κανένα σημάδι και το δέρμα αναδομείται πλήρως, εξαιτίας της  καινοτόμου τεχνολογίας του.

Με το Venus Viva™ Nano Fractional RF μπορούμε να έχουμε πιο δυνατό, και γρήγορο αποτέλεσμα, ορατό από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των συνεδριών θα δείτε το δέρμα σας να αλλάζει θεαματικά σε ποιότητα και όψη, χωρίς να μπορεί να διακρίνει κανείς ούτε το παραμικρό σημάδι, από τις ραγάδες.

Skinpen - Θεραπεία Micro needling

Διαδικασία εφαρμογής με SkinPen

Η θεραπεία ραγάδων με Skinpen είναι μια προηγμένη μέθοδος, μη επεμβατική, που βελτιώνει θεαματικά την όψη των ραγάδων και αντιμετωπίζει τις φθορές του δέρματος. Συγχρόνως, προσφέρει αναγέννηση και σύσφιξη της επιδερμίδας.
Το Skinpen έχει το μέγεθος και το σχήμα ενός χοντρού στυλό το οποίο επιτρέπει στον χειριστή μεγάλη άνεση κινήσεων από τη μία, ενώ παράλληλα του δίνει την δυνατότητα να στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.
Το μικρό θαυματουργό στυλό της Skinpen είναι μια συσκευή με πολύ λεπτές και μικροσκοπικές ακίδες στην άκρη του.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι πολλαπλές αυτές μικρές ακίδες εισχωρούν κάθετα στο δέρμα δημιουργώντας μικροσκοπικές οπές οι οποίες όπως είναι γνωστό, διεγείρουν τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος.
Οι ακίδες του Skinpen μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα σε βάθος 1 έως 2 χιλιοστά, με το βάθος διείσδυσης της θεραπείας να ρυθμίζεται σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος και ανάλογα με το μέγεθος και το βάθος των ραγάδων. Η κάθε ακίδα που εισχωρεί ελαφρά στο δέρμα προκαλεί ελεγχόμενο μικροτραυματισμό και επομένως ενεργοποίηση της ενδογενούς - φυσικής παραγωγής κολλαγόνου, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό στην σταδιακή ανάπλαση του δέρματος.
Το Skinpen, καθώς στοχεύει απευθείας στα προβληματικά σημεία, επιτυγχάνει την διόρθωση των ραγάδων χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο δέρμα. Αυτοί οι μικρο-νυγμοί στο δέρμα το ενθαρρύνουν να αξιοποιήσει δυναμικά την έμφυτη ικανότητα του σώματος να αναπλάθεται εκ νέου και να επιδιορθώνει το δέρμα μέσω της φυσιολογικής παραγωγής κολλαγόνου.
Ανάλογα με τις ανάγκες του περιστατικού μπορούμε να εφαρμόσουμε συνδυαστικό πρωτόκολλο θεραπείας, με βάση ειδικό μίγμα Ρετινόλης, Υαλουρονικού Οξέως και Φυτικών Βλαστοκυττάρων για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η θεραπεία με Skinpen είναι μια εξαιρετική θεραπεία διόρθωσης των ραγάδων με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα, με προσιτό κόστος, γρήγορη και αποτελεσματική

Θεραπεία ραγάδων BioRePeel

Το BioRePeel δεν απλά ένα ακόμη peeling, αλλά ένα καινοτόμο, διφασικό προϊόν για τοπική χρήση, που δρα στο δέρμα ως βιοδιεγέρτης, με αναζωογονητική, απολεπιστική και κερατολυτική δράση.
Το BioRePeel περιέχει Τριχλωροξικό οξύ (TCA) 50%, ενισχυμένο από ένα καινοτόμο και λειτουργικό μίγμα α-υδροξυοξέων, β-υδροξυοξέων, πολυ-υδροξυοξέων, αμινοξέων, βιταμινών και GABA.
Εκτός από την απολεπιστική του δράση, το BioRePeel προάγει μια έντονη κερατολυτική δράση, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά των δραστικών συστατικών που είναι παρόντα στη σύνθεση του, όπως αμινοξέα, βιταμίνες και GABA, με αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες.
Η συνέργεια των μεμονωμένων δράσεων του BioRePeel παράγει επομένως ένα βιοαναζωογονητικό  αποτέλεσμα, αποκαθιστώντας τις βέλτιστες φυσιολογικές συνθήκες του δέρματος, καθιστώντας το προϊόν όχι μόνο ένα απλό peeling, αλλά μία πλήρη αισθητική ιατρική θεραπεία, ιδανική για την διόρθωση των ραγάδων.
Είναι μια εξαιρετική θεραπεία η οποία χρησιμοποιείται συνήθως συνδυαστικά με άλλες θεραπείες στην εξάλειψη των ραγάδων, εξασφαλίζοντας ένα άριστο συνεργικό αποτέλεσμα.
Η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 15 ημέρες σε περιπτώσεις ραγάδων.
Είναι απόλυτα ανεκτή και ανώδυνη θεραπεία δέρματος με άμεσο αποτέλεσμα. Εφαρμόζεται στην προς θεραπεία περιοχή και μειώνει το βάθος, βελτιώνει το χρώμα και την υφή των ραγάδων.

Ενέσιμη Μεσοθεραπεία  (Advanced Strech Mark Therapy)

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία (Advanced Strech Mark Therapy) που εφαρμόζουμε στο bionome health club για την διόρθωση των ραγάδων είναι μια ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα κορυφαίας τεχνολογίας με υψηλή ποσόστωση Υαλουρονικού Οξέως, DMAE, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και πολυβιταμίνες A,E,C με τα οποία ενεργοποιούμε τη διαδικασία επούλωσης, επιδιόρθωσης και ανάπλασης σε κυτταρικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι η αναγέννηση του συνδετικού ιστού και η αποκατάσταση του όγκου και της ελαστικότητας του δέρματος.

Δράσεις των συστατικών του προϊόντος: 

 • Το Yαλουρονικό οξύ ενυδατώνει βαθιά το δέρμα, αποκαθιστά το εσωτερικό του περιβάλλον, και βοηθά στη διατήρηση των φυσικών λειτουργιών του δέρματος.
 • Οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία, την κυτταρική αναπνοή και την ανταλλαγή θρεπτικών ουσιών.
 • Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία για τη σύνθεση των πρωτεϊνικών δομών μέσα στα υπάρχοντα κύτταρα, καθώς και για τη δημιουργία νέων κυττάρων.
 • Η DMAE διεγείρει τη δραστηριότητα των ινοβλαστών και μυοϊνοβλαστών, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Η DMAE ως αποτέλεσμα αυξάνει τη σφριγηλότητα του δέρματος και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του μυϊκού τόνου του σώματος.

Με τη Μεσοθεραπεία Ραγάδων (Advanced Strech Mark Therapy) έχουμε στόχο:

 • Ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγέννησης του δέρματος
 • Εξάλειψη των κόκκινων ραγάδων
 • Βελτίωση των λευκών ραγάδων
 • Σύσφιγξη του δέρματος
 • Ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης

Θεραπείες Ραγάδων | Συχνές Ερωτήσεις

Η θεραπεία ραγάδων εγκυμοσύνης με Morpheus8 , Venus Viva Nano Fractional ή / και οποιαδήποτε άλλη συνδυαστική θεραπεία, συνιστάται να ξεκινάει αμέσως μετά τον τοκετό. Όταν οι ραγάδες εντοπίζονται στο στήθος συστήνουμε να περάσει και η περίοδος του θηλασμού.
Κατά την εγκυμοσύνη προτείνουμε ειδικές ενυδατικές κρέμες ανάπλασης και πρόληψης των ραγάδων ώστε αυτές να αποτραπούν ή να μην αποκτήσουν μεγάλο μέγεθος και στη συνέχεια να θεραπευθούν πιο εύκολα και άμεσα.

Η θεραπεία με Morpheus8  & Venus Viva™ Nano Fractional είναι η πιο αποτελεσματική, αφού πρόκειται τα πλέον εξειδικευμένα μη επεμβατικα laser που χρησιμοποιούνται για την κλασματική αναδόμηση και ανάπλαση της επιδερμίδας. Τα ποσοστά επιτυχίας τους αγγίζουν το 85% στις λευκές ραγάδες μετά από 4-8 συνεδρίες. Στις ερυθρές ραγάδες το ποσοστό ίασης μπορεί να φθάσει το 100%.

Οι ραγάδες εγκυμοσύνης όπως και κάθε άλλης αιτιολογίας ραγάδες, μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως όταν η θεραπεία ξεκινήσει σε πρώιμο στάδιο που αυτές είναι ακόμη ερυθρές. Συνήθως οι συνεδρίες για την πλήρη εξάλειψη τους στο στάδιο αυτό  είναι 4-5.

Όταν οι ραγάδες γίνουν λευκές, η πλήρης εξάλειψή τους απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό συνδυαστικών συνεδριών. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί  να απαιτηθούν 6-8 συνεδρίες με Venus Viva Nano Fractional σε συνδυασμό με κάποια άλλη θεραπεία. Συνήθως επιτυγχάνεται μείωση κατά 85% όταν οι ραγάδες εγκυμοσύνης είναι λευκές.
Ανάλογα με το σχήμα, την έκταση και τη βαρύτητα των ραβδώσεων, το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της bionome health club θα σας προτείνει το ιδανικό πρωτόκολλο  θεραπείας Ραγάδων καθώς και τον αριθμό συνεδριών για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ο πιο σίγουρος τρόπος πρόληψης των ραγάδων είναι μη πρόσληψη υπερβολικού σωματικού βάρους.
Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και κατά την ανάπτυξη στην εφηβεία συνιστάται η συχνή χρήση ενυδατικών κρεμών ιδιαίτερα στα σημεία που συνήθως εμφανίζονται οι ραγάδες για απόλυτη ενυδάτωση του δέρματος καθώς και μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C η οποία βοηθάει αρκετά στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισής τους.

Θεραπείες Ραγάδων | Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα για την εξάλειψη / βελτίωση των  ραγάδων είναι εντυπωσιακά  ανεξάρτητα από το χρώμα,  το μέγεθος  και το βάθος τους,  καθώς  στο bionome health club εφαρμόζουμε  τις  πλέον πρωτοποριακές μεθόδους και συνδυαστικά πρωτόκολλα θεραπείας για την αντιμετώπιση τους.

Η θεραπεία με το  Venus Viva Nano Fractional που είναι η  πιο δημοφιλής και ενδεδειγμένη θεραπεία ραγάδων, έχει ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 85% στις λευκές ραγάδες μετά από περίπου 6-10 συνεδρίες. και 100% ποσοστό ίασης στις ερυθρές ραγάδες αν η θεραπεία ξεκινήσει έγκαιρα.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε έναν κύκλο θεραπειών για τις ραγάδες τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα που θα έχετε. Επίσης, ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας διαφέρει ανάλογα με τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση του κάθε ξεχωριστού περιστατικού.

Εμπειρίες Πελατών για τις Θεραπείες Ραγάδων

ραγαδες πριν και μετά αποτελέσματα
ραγαδες πριν και μετά αποτελέσματα

Bionome Health Club
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Bionome Health Club

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 9011095 - 210 9020854 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP