header image

Diode Laser Ακμής

Καλέστε στο 210 9011095
ή Κλείστε ραντεβού

Η παθογένεια της Ακμής

Η ακμή είναι νόσος του δέρματος που εμφανίζεται στο 85% των εφήβων και χαρακτηρίζεται από αλλοιώσεις του δέρματος. Είναι σχετική με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, και συνήθως υποχωρεί βαθμιαία στην ενήλικο ζωή. Τελευταία παρατηρείται αυξημένη συχνότητα και στους ενήλικες και παρόλο που δεν σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα και επιπλοκές, μπορεί να έχει σημαντικές ψυχοκοινωνικές συνέπειες στους πάσχοντες.

Η ακμή είναι φλεγμονώδης πάθηση της τριχο-σμηγματογόνας μονάδας. Η αυξημένη δραστηριότητα της τριχο-σμηγματογόνας μονάδας αυξάνει την παραγωγή σμήγματος η οποία μπορεί να προκαλέσει έμφραξη του πόρου του σμηγματογόνου αδένα. Οι τρίχες, το σμήγμα και τα κερατινοκύτταρα, συσσωρεύονται στον εκφορητικό πόρο του τριχοθύλακα, τον φράζουν και εμποδίζουν τη ροή του σμήγματος να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φαγέσωρες. Το κύριο βακτηρίδιο για την εμφάνιση της ακμής είναι το Propionbacterium Acnes.

Το εξάνθημα είναι πολύμορφο, αποτελούμενο από φαγέσωρες, βλατίδες, φλύκταινες, οζίδια, κύστες και ουλές και μπορεί να συνοδεύεται από σμηγματόρροια. Η νόσος εντοπίζεται σε περιοχές πλούσιες σε σμηγματογόνους αδένες (πρόσωπο, μέτωπο, πλάτη).

Αίτια

Η αιτιολογία της ακμής είναι πολυπαραγοντική. Από τους παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτήν είναι η ηλικία, η διατροφή, το περιβάλλον, το στρες κ.ά. Γενετική προδιάθεση και ενδοκρινικοί παράγοντες είναι επίσης σημαντικά αίτια.

Στους εφήβους η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων αυξάνει εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών.

Θεραπεία Ακμής με Laser

Η ακμή θεωρείται πλέον από τα πιο κοινά δερματολογικά νοσήματα στην αντιμετώπιση της κοσμητολογίας και της δερματολογίας. Λόγω των πολυπαραγοντικών της όμως φαινομένων, απαιτούνται συνδυαστικές μέθοδοι θεραπείας για καλύτερα αποτελέσματα.

Η εφαρμογή  των Laser στην αντιμετώπιση της  ενεργούς ακμής έχει μελετηθεί και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Οι κλινικές έρευνες έδειξαν ότι η παραγωγή σμήγματος μπορεί να περιοριστεί ή και να σταματήσει τελείως, επιφέροντας θερμική επίδραση στο σμηγματογόνο αδένα. Το ποσοστό των βακτηρίων P. Acne μειώνεται μέσω της φωτο-ευαισθητοποίησης της πορφυρίνης που παράγεται από τα βακτήρια. Με την  παρουσία του  φωτός προκαλείται φωτο-χημική αντίδραση η οποία παράγει ατομικό οξυγόνο από την πορφυρίνη. Το ατομικό οξυγόνο είναι πάρα πολύ ενεργό και καταστρέφει την μεμβράνη των βακτηρίων επιτυγχάνοντας ισχυρή αντιβακτηριδιακή  δράση. Η μείωση της δραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων ολοκληρώνει το αποτέλεσμα.

Στο bionome  health club, για την αντιμετώπιση της ενεργούς ακμής καθώς και των ουλών ακμής χρησιμοποιούμε εξελιγμένα συστήματα Laser (Diode και Fractional CO2) σε συνδυασμό με εξειδικευμένες θεραπείες, ανάλογα βέβαια με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Σκοπός της κάθε θεραπείας είναι η μείωση του αριθμού των βακτηριδίων P. Acnes, η εξάλειψη της έμφραξης του πόρου του σμηγματογόνου αδένα και η βελτιστοποίηση της ποιότητας και της ποσότητας παραγωγής σμήγματος.

Οι εξειδικευμένες θεραπείες βασίζονται σε προϊόντα που περιέχουν  αντιφλεγμονώδη και ενυδατικά συστατικά, καθώς και βιταμίνες Α και C σε υψηλή περιεκτικότητα, που βοηθούν τόσο στη ρύθμιση των σμηγματογόνων αδένων και την  αποκατάσταση βλαβών των δερματικών κυττάρων, όσο και στην προώθηση της ενδογενούς ικανότητας του δέρματος να αυτοθεραπεύεται και να αυτοπροστατεύεται. Η αντιβακτηριδιακή δράση των θεραπειών μειώνει το ερύθημα της ακμής, αλλά και τη βαρύτητα της φλεγμονώδους διαδρομής, ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης ουλών.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται

Απαιτούνται συνήθως 8 συνεδρίες το μήνα (2 εβδομαδιαίως) και στη συνέχεια 1-2 το μήνα για συντήρηση. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την σοβαρότητα του κάθε περιστατικού εάν πρόκειται για ήπια φαγεσωρική ακμή ή κυστική ακμή.

Οι θεραπείες είναι ανώδυνες και ασφαλείς. Ερυθρότητα και ήπιο οίδημα της περιοχής είναι πιθανόν να υπάρχει μετά τη θεραπεία και διαρκεί ένα 24ωρο.

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά την ολοκλήρωσης της 2ης συνεδρίας και το δέρμα αρχίζει να αποκτά πιο λεία υφή, γίνεται υγιές, με επαναδραστηριοποιημένη την αναγεννητική του ικανότητα. Η μείωση της φλεγμονής ολοκληρώνεται έως και 16 εβδομάδες μετά το τέλος των θεραπειών.

Επίσης η επιστημονική μας ομάδα, θα σας προτείνει προηγμένα δερμοκαλλυντικά 100% υποαλλεργικά, - χωρίς χημικά συντηρητικά, αρώματα, χρωστικές αμίνες,- με σκοπό την απόλυτη περιποίηση του προσώπου σας και ταυτόχρονα την ενίσχυση και θεραπεία του δέρματος.

Links and Contacts
210 90 11 095 - 210 90 20 854
Λ. Κύπρου 67 - Αργυρούπολη
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00