header image

Cryolipolisis – Kryokontur plus

Καλέστε στο 210 9011095
ή Κλείστε ραντεβού

Αντιμετωπίστε το τοπικό λίπος ψυχρά!

Τι είναι η κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση (Cryolipolysis) είναι H ΝΕΑ επαναστατική μη επεμβατική μέθοδος λιπόλυσης, που βασίζεται σε εκτεταμένες έρευνες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ & εκμεταλλεύεται την αδυναμία επιβίωσης των λιποκυττάρων απέναντι στο υπερβολικό ψύχος. Εφαρμόζεται στην Αμερική από το 2010 όταν πιστοποιήθηκε και εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων ( FDA ) και είναι το νέο όπλο της ιατρικής αισθητικής κόντρα στην τοπική συσσώρευση λίπους.

Οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι τα λιπώδη κύτταρα που βρίσκονται στον υποδόριο ιστό, έχουν αποδειχτεί πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις του κρύου σε σχέση με τον περιβάλλοντα ιστό. Μετά από σχετικές επιστημονικές έρευνες λοιπόν, επιβεβαιώθηκε ότι η ελεγχόμενη έκθεση του δέρματος σε θερμοκρασία 2,1 βαθμών Κελσίου προκαλεί την βιολογική καταστροφή - απόπτωση - των λιποκυττάρων, καθώς κρυσταλλοποιούνται και αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος. Ταυτόχρονα αποδείχθηκε ότι με την έκθεση σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία, δεν βλάπτονται οι γύρω ιστοί (νεύρα, δέρμα, αγγεία, μύες, κτλ).

Αυτό καθιστά τη θεραπεία απόλυτα ασφαλή και αποτελεσματική. Βεβαίως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η είναι η πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων της θεραπείας (γνώση & εμπειρία), σωστά υλικά (αντιπαγωτικές γάζες) και εξελιγμένα και ασφαλή συστήματα cryolipolisis. Προσοχή λοιπόν στις απομιμήσεις.

Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία της κρυολιπόλυσης;

Η θεραπεία ενδείκνυται για άτομα με φυσιολογικό βάρος, που παρ’ όλα αυτά ταλαιπωρούνται από συσσωρευμένο λίπος σε διάφορες περιοχές του σώματος. Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με τοπικό λίπος που ακόμα και μετά από εκτεταμένη δίαιτα και γυμναστική αυτό επιμένει. Δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

Περιοχές Εφαρμογής

 • Κοιλιά
 • Γοφοί
 • Εσωτερικό Μηρών
 • Ψωμάκια περιφέρειας
 • Μέση
 • Πλάτη πλαινά

Γιατί κρυολιπόλυση με Kryokontur plus;

Στο bionome health club έχουμε επιλέξει για την εφαρμογή, το κορυφαίο ευρωπαϊκό σύστημα κρυολιπόλυσης Kryokontur plus του γερμανικού οίκου Inteccs που βασίζεται σε ένα πλήρως ελεγχόμενο μηχανισμό ψύξης ο οποίος καταστρέφει τα στοχευμένα λιποκύτταρα με απόλυτη ακρίβεια.

Δείτε παρακάτω όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Kryokontur plus για να γνωρίζετε που και πως θα επιλέξετε να κάνετε τη θεραπεία σας.

Καινοτομία

 • Η πιο σύγχρονη τεχνολογία (compressor vs peltier) με απόδοση 90% έναντι 10% άλλων συστημάτων cryolipolisis
 • Το μοναδικό με επίπεδες και απόλυτα εργονομικές κεφαλές (και όχι μόνο με δύο πλάκες ψύξης όπως συμβαίνει σε παλαιότερα συστήματα)
 • Διαθέτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια εφαρμογής 340cm2 & 350cm2 παγκοσμίως. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα θεραπείας σε μεγάλες περιοχές του σώματος (ακόμα και για άτομα που έχουν BMI>30) λόγω του μεγέθους της κεφαλής.
 • Tο συγκεκριμένο σύστημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού δεν χρησιμοποιεί ψυκτικά υγρά και φρέον.

Ασφάλεια

 • Παρέχει συνεχή έλεγχο της θερμοκρασίας στην προς θεραπεία επιφάνεια/περιοχή
 • Απόλυτα ασφαλής και ακριβής θεραπεία αφού διαθέτει αισθητήρες θερμοκρασίας σε όλη την επιφάνεια της κεφαλής
 • Διατηρεί την θερμοκρασία στην επιφάνεια του δέρματος στους 2˚C και 6˚C στον λιπώδη ιστό, σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία (με ακρίβεια 0.1˚C καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας)
 • Μηδενικό επίπεδο πόνου. Τα άτομα που λαμβάνουν τη θεραπεία συνήθως ασχολούνται με το κινητό τους, βλέπουν τηλεόραση ή κοιμούνται
 • Χωρίς παρενέργειες (εγκαύματα, ερεθισμός ή πόνος μετά τη θεραπεία, μελανιές, ανομοιομορφίες-λακκούβες)
 • Καμία πιθανότητα ανομοιόμορφου αποτελέσματος λόγω της ανατομικής κατασκευής της επίπεδης κεφαλής
 • Δεν δημιουργείται χαλάρωση, λόγω μη ύπαρξης έντονης αναρρόφησης

Αποτελεσματικότητα

 • Μικρότερος συνολικός χρόνος θεραπείας σε σχέση με άλλα συστήματα κρυολιπόλυσης, χάρη στην μεγάλη και επίπεδη κεφαλή (70' κοιλιά, 40΄ πλαϊνά κοιλιάς, 35΄ προσαγωγοί)
 • Απαιτούνται μόνο 1-2 συνεδρίες έναντι πολλαπλών που απαιτούνται με άλλα συστήματα.
 • Οριστικά και σίγουρα αποτελέσματα (μείωση κατά μέσο όρο 2,5-5 πόντους λίπους στην θεραπευόμενη περιοχή).
 • Οικονομικότερο τελικό κόστος θεραπείας

Πως γίνεται η θεραπεία;

Το σύστημα cryolipolisis Kryokontur plus αποτελείται από μια κεντρική μονάδα και 1 κεφαλή (applicator), η οποία εφαρμόζεται στην προς θεραπεία περιοχή. Αρχικά, γίνεται επιμέτρηση των περιοχών που χρήζουν θεραπείας και σημειώνονται πάνω στο δέρμα του ατόμου. Ακολουθούν οι φωτογραφίες πριν τη θεραπεία, προκειμένου να μπορούμε να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια o θεραπευόμενος ξαπλώνει σε ένα αναπαυτικό κρεβάτι και τοποθετούμε ένα ειδικό φύλλο (αντιπαγωτική γάζα) πάνω στην επιφάνεια που πρόκειται να κάνουμε θεραπεία. Τέλος εφαρμόζουμε την ειδική κεφαλή (applicator) πάνω στην προβληματική περιοχή.

Αυτή η κεφαλή καλύπτει σχεδόν όλη την περιοχή (πχ της κοιλιάς) σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες που καλύπτουν μικρότερη επιφάνεια. Κατόπιν με την βοήθεια ήπιας αναρρόφησης επιτυγχάνεται η προσκόλληση της κεφαλής (applicator) κατευθείαν πάνω στον λιπώδη ιστό και τον ψύχει στους 2,1 βαθμούς Κελσίου.

Με την υπερσύγχρονη, καινοτόμο τεχνολογία compressor έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε ακριβή και ομοιογενή ψύξη σε όλο το εμβαδόν της κεφαλής και όχι μόνο σε δύο πλάκες όπως συνηθίζεται σε άλλες τεχνολογίες κρυολιπόλυσης.

Διάρκεια της θεραπείας και αίσθηση κατά την εφαρμογή

Η θεραπεία διαρκεί από 40 - 90 λεπτά ανάλογα με την επιφάνεια της θεραπευόμενης περιοχής.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη αφού πρόκειται για μια μη επεμβατική διαδικασία και τα περισσότερα άτομα τη βρίσκουν αρκετά ευχάριστη. Αρχικά νοιώθουν μια ελαφριά αίσθηση κρύου η οποία εξαφανίζεται μετά τα πρώτα 10 λεπτά.

Τον υπόλοιπο χρόνο ο λήπτης της θεραπείας δεν νιώθει κάποια ενόχληση. Έτσι, μπορεί να χαλαρώσει, περιμένοντας το τέλος της θεραπείας. Μετά το τέλος της θεραπείας το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανένα περιορισμό.

Είναι πιθανόν ωστόσο να υπάρξει κάποια ήπια ερυθρότητα στην περιοχή εφαρμογής, η οποία υποχωρεί πολύ σύντομα. Στην περίπτωση αυτή ακολουθεί ένα τοπικό μασάζ για την ενίσχυση της κυκλοφορίας και τη διάσπαση των νεκρωμένων λιποκυττάρων.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Δεδομένου του συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτει το σύστημα Kryokontur plus - μεγάλη και επίπεδη κεφαλή (applicator) με εμβαδό 340 και 350 cm και αισθητήρες θερμοκρασίας σε όλη την επιφάνειά της - είναι ικανό να ψύξει αποτελεσματικά όλη την περιοχή της θεραπευόμενης λιποζώνης (πχ κοιλιά ) συνήθως σε μία μόνο συνεδρία.

Το άτομο μπορεί να επαναλάβει τη θεραπεία στην ίδια περιοχή για ενίσχυση του αποτελέσματος εάν κριθεί απαραίτητο μετά από 2-3 μήνες και σε διαφορετική περιοχή μετά από ένα μήνα.

Κλινικές μελέτες - Αποτέλεσμα - Πόση βελτίωση αναμένεται;

Το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Στην περιοχή που θεραπεύσαμε καταστρέφεται μόνιμα έως και 50% σταδιακά του τοπικού λίπους. Με την νέα αυτή τεχνολογία compressor το σύστημα Kruokontur plus φθάνει να έχει απόδοση 90% σε αντίθεση με 10% που είχαν παλιότερα συστήματα.

Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά την δεύτερη εβδομάδα, ενώ συνεχίζουν να βελτιώνονται σταθερά μέχρι και 3 μήνες μετά τη θεραπεία, καθώς τόσο καιρό χρειάζεται το σώμα για να απορροφήσει με φυσικό τρόπο τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα.

Σε όλο αυτό το διάστημα ωστόσο, το άτομο που έχει λάβει τη θεραπεία δεν αισθάνεται καμία ενόχληση. Αντιθέτως, παρατηρεί σταδιακή μείωση του στρώματος λίπους. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα μετρήσιμο και τις περισσότερες φορές μας οδηγεί σε ένα με δύο νούμερα μικρότερα ρούχα.

Το σύστημα Kryokontur plus υπόσχεται από 2,5 εώς 5 cm μικρότερη περιφέρεια με μία μόνο συνεδρία και σε μία μόνο περιοχή εφαρμογής.

Με τη σύστημα cryolipolisis Kryokontur plus αντιμετωπίζουμε δραστικά το τοπικό λίπος, και επιτυγχάνουμε θεαματική διαμόρφωση του σώματος. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις συμβάλλει στην μείωση της κυτταρίτιδας.

Σε περιπτώσεις σύνθετων προβλημάτων (τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα, χαλάρωση) συστήνουμε συνδυαστικά πρωτόκολλα και με άλλες προηγμένες τεχνολογίες που διαθέτουμε, HYPOXI , COAX MED (ραδιοσυχνότητες & Cavitation) και Endermologie.

Links and Contacts
210 90 11 095 - 210 90 20 854
Λ. Κύπρου 67 - Αργυρούπολη
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00