header image

Fractional CO2 Laser / Ραγάδες

Καλέστε στο 210 9011095
ή Κλείστε ραντεβού

Τί είναι και πως δημιουργούνται οι ραγάδες;

Οι ραγάδες αποτελούν ουσιαστικά μια μορφή ατροφικής ουλής που δημιουργείται ως αποτέλεσμα της έντονης διάτασης του δέρματος.

Οι ραγάδες μπορεί να οφείλονται είτε σε γρήγορη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία, είτε σε απότομη αύξηση του σωματικού βάρους λόγω παχυσαρκίας, είτε στην χρήση κορτικοστεροειδών φαρμάκων, είτε κατά την εγκυμοσύνη λόγω αύξησης του μεγέθους της μήτρας. Το 85% των εγκύων εμφανίζει ραγάδες κυρίως στο στήθος και στην κοιλιά κατά το 3ο τρίμηνο της κυήσεως.

Σε σπανιότερες περιπτώσεις, κάποια φάρμακα ή ενδοκρινολογικά νοσήματα ενδέχεται να προκαλέσουν την εμφάνιση έντονων ραγάδων (μακρόχρονη χορήγηση κορτιζόνης, νόσος του Cushing κ.α), ενώ τέλος, η ποιότητα του δέρματος (κληρονομικότητα) αλλά και το φύλο (οι άνδρες εμφανίζουν σε πολύ μικρότερο ποσοστό ραγάδες) παίζουν καθοριστικό ρόλο. Παρόλα αυτά, η ένταση και η έκταση του προβλήματος που θα εμφανιστεί ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Συνήθως εμφανίζονται στην κοιλιά, στους γλουτούς, στους  μηρούς, στα γόνατα, στους βραχίονες και στο στήθος.

Οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο χόριο διαχωρίζονται σχηματίζοντας γραμμώσεις στην επιφάνεια του δέρματος. Οι γραμμές αυτές στην αρχή έχουν ένα ερυθρό-ιώδες χρώμα λόγω υπεραιμίας και σχηματίζουν εντύπωμα (δηλαδή η επιφάνειά τους  βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος). Σταδιακά αποχρωματίζονται έως ότου καταλήξουν σε ανοικτότερο τόνο από αυτόν του φυσιολογικού δέρματος. Αποτελούν αισθητική βλάβη του δέρματος η οποία στην όψη είναι στιλπνή, ενώ στην αφή υπάρχει αίσθηση  λέπτυνσης του δέρματος (αίσθημα κενού στην πίεση) και εύκολης ρυτίδωσης της επιδερμίδας.

Σβήστε τις ραγάδες με Fractional CO2 Laser

Το γεγονός ότι οι ραγάδες αποτελούν αισθητικό πρόβλημα  δε σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε μια ζωή με αυτές.
Αν οι ραγάδες σας είναι κόκκινες πρέπει να βιαστείτε. Στη φάση αυτή η θεραπεία είναι πιο γρήγορη και οι ραγάδες εξαφανίζονται εντελώς σε 3 με 4 θεραπείες.
Αν οι ραγάδες σας είναι λευκές θα χρειαστείτε μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών έως την εξαφάνισή τους. Όμως και στις λευκές ραγάδες τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Το Fractional CO2 Laser  αποτελεί την πιο μοντέρνα και καινοτόμο τεχνολογία (κλασματική φωτοανάπλαση)  που έχει να επιδείξει η αισθητική ιατρική σήμερα, στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Η θεραπεία με  Fractional CO2 Laser  είναι μια μη χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να διασπάσει τις ραγάδες και να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας σας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ακτίνες του Laser χωρίζονται σε δεκάδες λεπτές δέσμες που κάνουν επιλεκτική σάρωση όλης της επιφάνειας του δέρματος. Δρουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και «ξυπνούν» τους  ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη κάνοντας το δέρμα πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό.
Το Fractional CO2 Laser είναι το μόνο Laser που κάνει ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου εξαφανίζοντας τα σημάδια του χρόνου. Η δράση του Laser στη θεραπεία ραγάδων έγκειται στη δημιουργία πολλαπλών μικροτραυματισμών κάτω από την επιδερμίδα, οι οποίοι διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Μετά την επούλωση του δέρματος το κατεστραμμένο δέρμα αντικαθίσταται με καινούριο, υγιές, μειώνοντας το βάθος των ραγάδων. Το χρώμα τους προσομοιάζει περισσότερο με το φυσιολογικό δέρμα και οι ραγάδες σβήνουν σταδιακά.
Η υφή του δέρματος βελτιώνεται σημαντικά ενώ ταυτόχρονα επιτελείται σύσφιξη της επιδερμίδας.

Αποτελέσματα

Σύμφωνα με μελέτες, η βελτίωση των ραγάδων με τη χρήση του Fractional CO2 Laser μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις  ποσοστά επιτυχίας άνω του 85% μετά από περίπου 6 συνεδρίες, ενώ δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση περιστατικού που να μην παρουσίασε έστω και μικρή διαφορά μετά από θεραπεία ραγάδων με Fractional CO2 Laser.
Η θεραπεία ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ραγάδες. Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται έως και 6 μήνες μετά το τέλος ενός κύκλου 6 συνεδριών. Οι βελτιώσεις στις κόκκινες ραγάδες φτάνουν σε ποσοστά 80%-90%, ενώ αντίθετα στις λευκές ραγάδες τα ποσοστά είναι μικρότερα.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι:

  • Πιο απαλή και σφριγηλή επιδερμίδα,
    με βελτιωμένη όψη χωρίς χειρουργική επέμβαση
  • Δεν απαιτείται χρόνο αποθεραπείας
  • Άνετες συνεδρίες θεραπείας
  • Δεν υπάρχουν επιπλοκές
Links and Contacts
210 90 11 095 - 210 90 20 854
Λ. Κύπρου 67 - Αργυρούπολη
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00