header image

Fractional CO2 Laser - Ρυτίδες, Ουλές, Πανάδες, Ραγάδες

Καλέστε στο 210 9011095
ή Κλείστε ραντεβού

Αναγέννηση του δέρματος με Fractional CO2 Laser

Το Fractional CO2 Laser είναι η πλέον υποσχόμενη εξέλιξη στο χώρο της μη επεμβατικής χειρουργικής, συμβάλλοντας στην άμεση ανάπλαση και αποκατάσταση του δέρματος. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία laser με τεχνολογία κλασματικής φωτοθερμόλυσης για πρόσωπο και σώμα, το οποίο προκαλεί ανάπλαση του δέρματος, εξαλείφοντας τα αλλοιωμένα κύτταρα, χωρίς να καταστρέφει τις προστατευτικές επιφανειακές στοιβάδες.
Συνδυάζει αποτελεσματικότητα και ασφάλεια συντελώντας στην αισθητική αποκατάσταση του δέρματος με θεαματικά αποτελέσματα και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Πως επιτυγχάνεται η ανανέωση του δέρματος

To Fractional CO2 Laser προκαλεί μικροσκοπικές ζώνες θερμικής εξάχνωσης στο δέρμα οι οποίες κλινικά γίνονται αντιληπτές σαν μικρές κουκίδες (καλύπτονται εύκολα με make up). Με τον τρόπο αυτό αντί να επιδράσουμε σε όλη την επιδερμίδα και να περιμένουμε η επούλωση να γίνει από τα βαθύτερα στρώματα αυτής, επεμβαίνουμε σε πολύ μικρά σημεία βαθειά μέσα στο δέρμα, με τρόπο που δημιουργούμε "μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες".
Το πλεονέκτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ανάμεσα στις μικροθερμικές αυτές ζώνες υπάρχει υγιής επιδερμίδα, η οποία έρχεται πολύ γρήγορα να καλύψει τις μικροσκοπικές αυτές περιοχές ώστε η επούλωση του δέρματος να γίνει ταχύτατα, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το χρόνο αποθεραπείας.

Στις μικροσκοπικές αυτές ζώνες το δέρμα που έχει υποστεί τη δράση του Laser, καλύπτεται από νέα επιδερμίδα καλύτερης ποιότητας. Οι "μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες" ενεργοποιούν τη φυσική παραγωγή νέου κολλαγόνου και προκαλούν την απόπτωση των γηρασμένων κυττάρων του δέρματος.
Η κάθε θεραπεία επιλέγεται προσεκτικά με βάση τις ανάγκες του κάθε περιστατικού. Για επιφανειακές δυσχρωμίες από τον ήλιο, επιλέγουμε πιο επιφανειακή θεραπεία, ενώ όταν θέλουμε να βελτιώσουμε ρυτίδες, υφή, χαλάρωση ή/και ουλές ακμής, επιλέγουμε βαθύτερη θεραπεία. Παράλληλα με την εξάχνωση των στοιβάδων το Fractional CO2 Laser επάγει την δημιουργία κολλαγόνου στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, κάτι που οδηγεί σε μείωση των λεπτών ρυτίδων και στη βελτίωση των ουλών ακμής.
Η δυνατότητα της εξατομίκευσης της θεραπείας με βάση τις ανάγκες του κάθε περιστατικού, είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας.

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται η θεραπεία με Fractional CO2 Laser

 • Θαμπό δέρμα
 • Διατεταμένοι πόροι
 • Πανάδες - Δυσχρωμίες
 • Ρυτίδες
 • Ουλές Ακμής
 • Αντιγήρανση
 • Φωτογήρανση
 • Σύσφιξη

Περιοχές Εφαρμογής

Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής του Fractional CO2 Laser κάνει τις θεραπείες ασφαλείς, όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως:

 • πρόσωπο
 • λαιμός 
 • στέρνο
 • χέρια
 • κοιλιά
 • και άλλες περιοχές του σώματος (εντυπωσιάζει με τη δράση του στην καταπολέμηση των ραγάδων)

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος, οι κλινικές μελέτες προτείνουν ότι κατά μέσον όρο μια αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή χρειάζεται 3 έως 5 θεραπείες με μεσοδιαστήματα ενός μήνα μεταξύ τους. Βεβαίως οι θεραπείες δεν γίνονται στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ποια είναι η αίσθηση του δέρματος κατά και μετά τη θεραπεία;

Η θεραπεία μπορεί να γίνει με ή χωρίς τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας και διαρκεί περίπου μία ώρα.
Το άτομο που έχει δεχτεί τη θεραπεία αισθάνεται μια αίσθηση θερμότητας στο πρόσωπο για λίγες ώρες μετά. Το δέρμα θα είναι ερεθισμένο, και θα έχει ένα ροζ τόνο για τις επόμενες 2-3 ημέρες. Το ερύθημα αρχίζει να υποχωρεί σταδιακά.
Εάν η θεραπευτική προσέγγιση επιλεγεί να είναι πιο έντονη, τότε μπορεί να χρειαστούν 4-5 ημέρες για την αποθεραπεία. Αυτό είναι ένα κανονικό σημάδι ότι το δέρμα θεραπεύεται σε βάθος.

Επίσης απαιτείται αποφυγή του ήλιου έως ότου το δέρμα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση, κάτι που συνήθως γίνεται σε περίπου 10 ημέρες. Η χρήση αντηλιακού με SPF τουλάχιστον 30, δύο φορές καθημερινά είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες, για να προστατεύσει το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων ο οργανισμός αναδομεί τους βαθύτερους ιστούς του δέρματος που έχουν επηρεαστεί από τη θεραπεία, παράγοντας μακροχρόνιες ευεργετικές αλλαγές που συνδέονται με μια υγιή, νεανική εμφάνιση. Σε όλο αυτό το διάστημα επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες με μεγάλη προσοχή όμως στην έκθεση στον ήλιο.

Αποτελέσματα

Μπορείτε να περιμένετε δύο επίπεδα αποτελεσμάτων, τα άμεσα και τα προοδευτικά.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας, το δέρμα θα είναι πιο λαμπερό, με καλύτερο τόνο, και καλύτερη συνοχή. Η βελτίωση του δέρματος θα συνεχίζεται και θα είναι θεαματική με τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα στους 2 με 3 επόμενους μήνες, καθώς οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την κολλαγονογένεση.

Links and Contacts
210 90 11 095 - 210 90 20 854
Λ. Κύπρου 67 - Αργυρούπολη
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00